Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya milletvekili adayı Mustafa Tuncer, "Hükümet ve tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın icraatları ülkemizi bir felaketin eşiğine getirdi. İç politikalara dönük mesajlar ve vaatler ise tam bir fiyasko. Toplum bu gerilimi artık kaldıramıyor." dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Tuncer, Amasya’da çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirtti. Gittiği her yerde yoğun ilgi gördüklerini kaydeden Tuncer, vatandaşların seçim sonrasında da kendisini aralarında görmek istediklerini söyledi. Sadece seçim öncesi değil, seçim sonrasında da vatandaşların yanında olacağını vurgulayan Tuncer, "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer ferdi olarak toplumun her kesimine hitap edeceğiz.
Sağcı, solcu, Alevi, Sünni ya da farklı hiçbir ayrım yapmadan bütün Türkiye’yi kucaklayacağız. CHP olarak herkesin oyunu talep ediyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz." dedi.

'TOPLUM BU GERİLİMİ KALDIRAMIYOR'

AK Parti hükümetinin iç ve dış politikalarına da değinen Tuncer, "Komşularımızla sıfır sorun diye diye Türkiye’nin bağlı olduğu coğrafyada düştüğümüz durum dahi içler acısı.
Hükümet ve tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın icraatları ülkemizi bir felaketin eşiğine getirdi. İç politikalara dönük mesajlar ve vaatler ise tam bir fiyasko. Toplum bu gerilimi artık kaldıramıyor. İçte ve dışta zaman kaybetmeden bozulan ilişkilerin, yaratılan tahribatın onarılması gerekiyor." diye konuştu.

AK Parti’nin alternatifsiz olduğu iddialarına da tepki gösteren Tuncer, "Yeni CHP, Türkiye’nin yeni umududur. Sahip olduğumuz bilgi birikimlerle yeniden iç barışı tesis edecek, bölgesinde güçlü ve inisiyatif alan Türkiye’yi inşa edecek deneyimli kadrolara sahibiz. Sözümüz söz. Türkiye’de adaletin, barışın ve istikrarın adresi CHP olacaktır." ifadelerini kullandı.