CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV hakkında soru önergesi verdi. Ağbaba, “Cumhurbaşkanının oğlunun yönettiği vakfa destek verilmesi için belediyelere talimat mı verdiniz?” sorusunu yöneltti.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, “TÜRGEV ile ilgili iddiaları gündeme getirmeye devam ettiklerini belirtti. TÜRGEV’in Türkiye’deki tüm değerli arazilere göz koyduğunu, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın yurt gezilerinin asıl amacının TÜRGEV’e rant kapıları aralamak olduğunu ifade eden Ağbaba, AK Partili milletvekillerinin, belediye başkanlarının TÜRGEV’e hizmet için yarıştıklarını dile getirdi.

'BELEDİYELER TÜRGEV’E HİZMET İÇİN YARIŞIYOR'

Ağbaba, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına konuyla ilgili bir soru önergesi verdiklerini bildirdi. Ağbaba, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından yönetilen TÜRGEV’e Türkiye’nin dört bir yanında belediyelere ait taşınmazlar tahsis edilerek yurt açmaları sağlanmaktadır. TÜRGEV son olarak Malatya ilinde bir yurt açmak için girişimlerde bulunmaktadır. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında TÜRGEV tarafından hazırlanan ‘Ortak Hizmet Projesi’ne ortak olunması kararlaştırılmıştır. Türkiye genelinde AKP’li belediyelerin TÜRGEV’e ücretsiz arazi tahsis etmek için, TÜRGEV’le ortak proje yapmak için yarışmalarının sebebi nedir?”

Bakan Öztürk’e ayrıca “Bakanlığınız tarafından Cumhurbaşkanının oğlunun yönettiği vakfa destek verilmesi için belediyelere talimat verilmiş midir?” sorusunu yönelten Ağbaba, “Kurulduğu günden beri TÜRGEV’e Türkiye genelinde hangi belediyeler, hangi taşınmazlarını tahsis etmiştir? Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜRGEV’e ortak olduğu hizmet projesi nedir? Bu proje neden meclis üyelerine açıklanmamıştır? Şayet ortada proje yoksa belediye neye ortak olmuştur? AKP’li meclis üyeleri hangi proje için el kaldırmıştır? Malatya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hangi STK’larla ortak hizmet projesine ortak olmuştur? Bu projelerin niteliği nedir? Bilal Erdoğan’ın son dönemlerde sık sık Malatya’ya gelmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile bazı yerleri ziyaret etmesi, önünüzdeki günlerde belediye tarafından yeni tahsislerin yapılacağı anlamına mı gelmektedir?” sorularını da yöneltti.