Mardin'de düzenlenen 'Özgür önderlik ile demokratik özerkliğe' mitingine katılan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, barış sürecinde hükümetin tutumunu samimi görmediklerini söyledi.

Mardin Karayolu Parkı'nda düzenlenen mitinge HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, bölge belediyeleri eş başkanları katıldı. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice konuşmaların yapıldığı mitingde Abdullah Öcalan'ın dev posteri, PKK, YPG, YPJ bayrakları açıldı, beyaz güvercin uçuruldu.

Mitingde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının özgürlüğü için büyük bedeller verdiğini ve yeni konaklara ulaştığını söyledi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da tüm halkların özgürlüğü için büyük bedeller verdiğini belirten Türk, "Kürt halkının önderi Sayın Öcalan tüm halkların özgürlüğü için büyük bedeller vermiştir. Buradan Mardin'den kendisine selamlar yolluyoruz." dedi.

'KÜRT HALKI ALKIŞLANACAK BİR MÜCADELE YÜRÜTTÜ'

Kürt halkının Kobani, Şengal ve Rojava'da alkışlanacak bir mücadele yürüttüğünü ifade eden Türk, "Kürt halkı buralarda bir tarih yazdı. Bugün Kobani verilen mücadele ile özgürleşti. Şengal'de özgürleşme yoluna gidiyor. Kürt halkı büyük bedeller verdi. Ortadoğu'da barışın sağlanması Kürt halkının da olmazsa olmazıdır. Kobani ve Şengal'de DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadele ile bunu tüm dünya görmüştür. DAİŞ, Kürt halkının duruşu ile durduruldu. Kürt halkı tüm dünyanı kabul ettiği büyük bir aktör oldu. Bundan da anlaşıldı ki Kürt halkı olmadan barış olmaz." şeklinde konuştu.

'BARIŞ SÜRECİNE İLİŞKİN HÜKÜMETİN TUTUMUNU SAMİMİ GÖRMEDİK'

Yaşanan barış sürecine ilişkin hükümetin tutumunu samimi görmediklerinin altını çizen Türk, şöyle konuştu: "Kürt halkı büyük bedeller vererek buralara kadar gelmiştir. Buradan itibaren de Kürt halkı kendi mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Bizler halkların demokrasisini esas almaktayız. Bu nedenle halklar arasında büyük sorunlar yaşanmadan çözüm sürecinin artık çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmeden Kürt halkı özgürleşemez."

7 Haziran'da yapılacak seçimlere de dikkat çeken Türk, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler yeniden bir sınavdan geçiyoruz. Yüzde 10 barajını aşmalıyız. Eğer bizler aşamazsak siyasi mücadelemizde başarılı olamayacağız. Kardeşlerimizin mücadelesinden sonra bizler bunu yapamazsak tarih bizi affetmeyecektir. Biz liderimize, halkımıza güveniyoruz. Halkımızın özgür geleceği için, liderimizin mahcup olmaması için karar verdik."

'ÖCALAN İÇİN 630 BİN İMZA MARDİN'DE TOPLANDI'

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan'ın özgürlüğü ile olacağını belirterek, Kürt halkının mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan için başlatılan imza kampanyasında Mardin'in hedefine ulaştığını belirterek, Mardin’de 630 bin imza toplandığını ifade etti.

Miting konuşmaları HDP Mardin İl Eş Başkanı Aysel Erol'un Türkçe, Araplar Derneği adına Mehmet Düzgün'ün Arapça, Bednahnin Süryani Halk Meclisi adına Fırat Küçük Aslan'ın Süryanice konuşmaları ve çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla miting son buldu.