Türk Dayanışma Konseyi, 7 Haziran genel seçiminin, içinde bulunulan siyasi sosyal şartların, doğrudan milli beka ve siyasal sosyal rejimi tehdit eden ciddi riskleri yüksek seviyede bünyesinde taşıdığını bildirdi.

'Türk milleti kaderini oyluyor' vurgusu ile kamuoyuna açıklama yapan 29 derneğin oluşturduğu Türk Dayanışma Konseyi, bugün Türk milletinin devletiyle vatanıyla hür ve bağımsız olarak yaşamasının önünde ciddi engeller olduğuna işaret eden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Milli – Üniter devlet yapımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve kardeşliği iç ve dış olumsuz gelişmelerin tehdidi altındadır. Ülkemizin ve milletimizin doğrudan bekasından sorumlu kurumlar, birimler ve görevliler derin bir gaflet ve delalet içinde olup bitenler karşısında ya susmuş yada sindirilmiş durumdadır. Bölücülük ve ihanet en üst seviyede kabul görmekte, meydan okumakta ve son darbeyi vurmak için fırsat kollamaktadır. Bugün, insanlarımızın temel milli ve insani hakları pervasızca ayaklar altında çiğnenmekte, devletin temelini oluşturan adalet duygusu sürekli olarak zedelenmekte, hukukun üstünlüğü ilkesi yerle bir edilmektedir. Bu kaos ortamında ülkemiz hızla bir ‘tek adam’ diktatörlüğüne doğru yol almaktadır.” vurgusu yapıldı.

Genel seçimin millet için tek meşru demokratik kurtuluş yolu olduğuna dikkat çeken Türk Dayanışma Konseyi, bu fırsat ve imkanın en iyi şekilde değerlendirilmesi çağrısında bulundu.