AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Türk Kızılayı, dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını titizlikle sürdürürken, emsallerinden farklı olarak sadece bağlı olduğu ulus için değil, dünyadaki yardıma muhtaç milyonlarca insan için küresel bir aktör konumuna yükselmiştir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılayı’nın 148. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “148 yıldır sürdürdüğü hizmet ve şefkat merkezli anlayışı ile zor anlarımızın en büyük destekçisi olan Türk Kızılayı, bugün insani yardım noktasında dünyadaki emsalleri arasında örnek bir yere sahiptir. Türk Kızılayı, dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını titizlikle sürdürürken, emsallerinden farklı olarak sadece bağlı olduğu ulus için değil, dünyadaki yardıma muhtaç milyonlarca insan için küresel bir aktör konumuna yükselmiştir. Dün cepheden cepheye koşan, bugün ise ülkeler arasında adeta mekik dokuyan Türk Kızılayı, her projesiyle insanlığa dokunmakta ve yardım ifadesinin gerçek anlamını bulmasına vesile olmaktadır. Bugün gelinen noktada gelişen teknoloji ve güçlü iletişim ağıyla her türlü felakete karşı insanımızın yardımına ışık hızıyla yetişirken, acıların ve yoksullukların üzerine bir güneş gibi doğarak ihtiyaç sahiplerinin gülen yüzü olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
“Özellikle son yıllarda yurt içi ve yurt dışındaki çalışmaları ile milletimizin ferasetini her arenada yansıtan Kızılay, gerek ülkelerindeki çatışmaların gölgesinde yer alan mazlumlara, gerekse bir kurtuluş umudu ile ülkemize sığınan kimsesizlere yönelik çalışmaları ile yüz binlerce insanın hayata tutunmasına öncü olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, yüz akımız Türk Kızılayı’nın 148. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu kutlu mücadelede tüm vatandaşlarımızı Kızılayımıza destek olmaya davet ediyorum.”