CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Etiyopya ziyareti sırasında, “Türk okullarını kapatın, biz açalım.” şeklindeki teklifini değerlendirdi. Türk okullarının kapatılması girişimini doğru bulmadığını ifade eden Çıray, “Bunu uluslararası ilişkiler açısından ülkenin eğitime verdiği önemi küçülttüğü için doğru bulmuyorum. Somut olarak bu okulların kapatılmak istenmesinin gerekçelerini belgeleriyle görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Türk okullarının kapatılmak istenmesi girişimlerinin, AKP’nin her alanda olduğu gibi yürüttüğü ikiyüzlü siyasetin açık göstergesi olduğunu aktaran Aytun Çıray, “Eğer yolsuzluk olayları ortaya çıkmasaydı, 17-25 Aralık yaşanmasaydı bütün bunların hiçbirini yapmayacakları çok açık ama Türkiye’de yetimin hakkı da savunulmalı. Yetimin hakkını savunmak için gelen bir siyasi parti bugün bambaşka yerlere savrulmuş, şimdi hırsızları savunur hale gelmiştir.” dedi.

'BU İKTİDAR NE YAZIK Kİ 'TÜRK MİLLETİ' SÖZÜNÜ AĞZINA ALMIYOR'

Yaşanan süreçlerin hiçbirinin sürpriz olmadığını söyleyen CHP Milletvekili Çıray, “Yayımlanmamış bir kitaba bile ceza veren, Ortaçağ’da yayımlananlara verilirdi, bu iktidar döneminde yayımlanmamış kitap imha edildi, böyle bir anlayışın eğitime, bilime, Türkiye’nin uluslararası temsiliyetine, saygınlığına saygı duyması beklenemez. Bu iktidar, ne yazıktır ki 'Türk milleti' sözünü ağzına alamıyor. Türk milleti sözünü ağzına alamayan bu iktidarın, Türk diline önem vermesi beklenemez. Halbuki bizim dilimiz ne kadar uluslararası öğrenilir ve öğretilirse Türkiye’nin siyasi ve ticari itibarı o kadar yüksek olur.” dedi.