DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Türk Eğitim-Sen’in düzenlediği Din Eğitimi Çalıştayı'nda konuştu.

En büyük günahın devlet hazinesine el uzatmak, insanlar arasında ayrımcılık yapmak ve kul hakkı yemek olduğuna söyleyen Hasan Erçelebi, "Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almak ahlaken ayıp, dinen günah, hukuken suçtur." dedi.
Erçelebi, din eğitiminin sevgi temelleri üzerinde kurulmasını ve başat olan güzelliği, sevabı, cenneti öne çıkarmamız gerektiğini, gençlere ve çocuklara Allah korkusundan çok Allah sevgisini aşılamak gerektiğini, din eğitimi verenlerin de pedagojik formasyondan geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında Erçelebi, 13. yüzyılda Anadolu aydınlanmasını gerçekleştiren Hoca Ahmet Yesevi, Hünkar Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana Celaleddin Rumi ve Yunus Emre’nin görüşlerinin ve değişlerinin ders kitaplarında yer alması gerektiğini, aynı zamanda 23 Nisan 1920 Cuma günü namazdan sonra dualarla TBMM’nin açıldığını ve TBMM Başkanı sıfatıyla Gazi Mustafa Kemal’in 7 Şubat 1923’te Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde vermiş olduğu hutbeyi hatırlatarak, Atatürk’ün emriyle bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurulduğunu, o nedenle Atatürk’ün de İslam dinine hizmet edenler arasında bu kitaplarda yer alması gerektiğini hatırlattı.

“AHLAKEN AYIP, DİNEN GÜNAH, HUKUKEN SUÇTUR”

Laiklik ilkesinin de genç kuşaklara çok iyi anlatılması gerektiğini ve laikliğin dini devletten, devleti de dinden koruduğunu, bu nedenle laikliğin özgürlük olduğunu dile getiren Erçelebi, “En büyük günah devlet hazinesine el uzatmak, insanlar arasında ayrımcılık yapmak ve kul hakkı yemektir. Türkiye’de ezan dinmiyorsa, bayrak inmiyorsa bu vatansever milliyetçi yurttaşlarımızın sayesindedir. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almak ahlaken ayıp, dinen günah, hukuken suçtur.” ifadelerini kullandı.