MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yurtdışındaki Türk okulların kapatılmak istenmesine Yurt dışındaki bir okuldan yabancılar rahatsız olmuyor da sen niye rahatsız oluyorsun? Adının Türk olması mı rahatsız ediyor?” diyerek tepki gösterdi. Hükümetin kendi vatandaşına husumet beslediğini kaydederek “Yurtdışında vatandaşların yaptığı bu hizmetleri ortadan kaldırarak, ona husumet besleyerek kin ve nefretle hareket etmek kimin menfaatine gelir? dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine iktidar tarafından yurtdışındaki Türk okulların kapatılmak istenmesine tepki gösterdi. Vural, “Bunlar niye rahatsız oluyorlar? Yurt dışındaki bir okuldan yabancılar rahatsız olmuyor da sen niye rahatsız oluyorsun? Adının Türk olması mı rahatsız ediyor? Yani ‘Türk okulu’ diye geçmesi mi rahatsız ediyor? Türk bayrağı olması mı rahatsız ediyor?” diye sordu. Vural sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Rüşvet ve yolsuzluk çetesini meşrulaştırmak için uydurduğunuz sanal bir düşmanı yurtdışında vatandaşların yaptığı bu hizmetleri ortadan kaldırarak, ona husumet besleyerek kin ve nefretle hareket etmek
kimin menfaatine gelir?”

“KENDİ VATANDAŞINA DÜŞMANLIK BESLEYEN BİR HÜKÜMET”

Bu davranışın hükümetin vatandaşın hakkı ve itibarını korumaktan uzak olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili Vural, “Ne yapacaksın yani? Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı’nın da okulları var. Bunları da kapatacak mısın? Ne yapacaksın? Böyle bir zihniyet olur mu? Kendi vatandaşına düşmanlık besleyen bir hükümet. Orada kalkıp yurtdışına gittikleri zaman bu okulları ziyarete gittikleri zaman ‘bu kadar ülkede bizim anlı şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor’ diye methu senalar dizenlerin, bugün bu okulları kapatması aslında gerçekten kendi içlerindeki büyük bir çelişkiyi ortaya koyuyor.” değerlendirmesinde bulundu.