Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Parti) Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, hükümetin ‘çözüm süreci’ diye bir yalan ortaya attığını, Dağlıca saldırısı ve TSK'nın operasyonunun bunun bir yalan olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Özgüç çözüm sürecini yürüten AK Parti ve HDP'lileri ‘omurgasız siyasetçiler’ olarak nitelendirdi.

Hiç bir ülke, terörist örgüt veya grubun Türkiye'nin sınırları içerisinde huzursuzluk yaratamayacağına dikkati çeken Özgüç yazılı açıklamasında şunları söyledi: "On binlerin katili bir hainin baş tacı edilip, devletimizin muhatabı siyasi bir aktöre dönüştürülmesini kabul edemiyoruz. Öcalan haininin erdemli bir kanaat önderiymiş gibi pazarlanmasından, topluma uzlaşma ve hoşgörü mesajları vermesinden rahatsızız, terör örgütünün siyasi uzantısından başka hiç bir şey olmayan HDP'lilerin her gün televizyonlarda ahkam kesip, Türkiye'ye demokrasi dersi vermesinden, devletimizi ve milletimizi alenen tehdit etmesinden bıktık, usandık. Hani terör bitecekti, hani silahlar susacaktı, hani çözüm süreci başarılıydı? Bunlar midesiz özgürlükçüler, bunlar omurgasız siyasetçiler. Bunları halkımız iyi tanısın."

“TÜM AMAÇLARI HAİN ÖCALAN'IN SERBEST KALMASI, SINIRLARIN YENİDEN ÇİZİLMESİ”

TURK Parti Genel Başkanı, demokrasi savunucusu sahte demokratların, Kürt kökenli vatandaşların taleplerinin güya sözcülüğünü yapar pozlardaki soytarılıklarıyla, aslında bir diktatöre koltuk değnekliği yaptığına vurgu yaparak, “Bu diktatör Türkiye'de, adaleti, hukuku, insan haklarını, basın özgürlüğünü, demokrasiyi tahrip ederken, AKP iktidarı ile iş birliği yaptılar. Tüm amaçları hain Öcalan'ın serbest kalması, sınırların yeniden çizilmesi. Kimseyi tehdit etmek gibi bir düşüncemiz yok. Ancak sınırlarımıza saygı gösterilmesini bekleriz. Eğer sınırların nerede olduğunu bilmiyorsanız, biz, size sınırların nerede olduğunu gösteririz. Türkiye ile sorunu olmayan hiç kimse ile, hiç bir sorunumuz olamaz. Ama Türkiye ile sorunu olan herkesle sorunumuz olur." görüşünü belirtti.