Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Parti) Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Türkiye'de sistemin çöktüğünü belirterek "AKP suç makinesi haline gelmiştir." dedi.

TURK Parti Genel Başkanı Özgüç yazılı değerlendirmesinde, “Hoşgörüsüz, kültürü sığ ve çatışmacı karaktere sahip bir iktidarın Türkiye'yi, Türkiye'nin de böyle bir iktidarı daha fazla taşıyamayacağına dikkat çeken Özgüç, "Bu büyük ülke böyle gizli nefret duyguları ile yönetilemez. Türkiye'de sistem maalesef çökmüştür. AKP bir suç makinesi haline gelmiştir. Toplumsal hayatta ve siyasal hayatta gerilimler, giderek tahammül edilemez ve sonuçları telafi edilemez noktalara ulaşmaktadır. Bunlar son uyarılarımızdır. Daha fazla geç kalınmadan, Türkiye normalleşmelidir." düşüncelerini paylaştı.

“BU İKTİDAR HALKI EZİYOR”

Özgüç, Türkiye'de temel değerlerin tek tek yok olduğunu da belirterek şunları belirtti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde, AVM'ler, TOKİ binaları, duble yollar, taş, toprak ve beton değil, özgürlük vardır, bağımsızlık vardır, demokrasi vardır. İç Güvenlik Yasası ile işte bu temel değerler yok edilmektedir. Ve eğer bu temel değerler yok edilirse, altında kalan biz değil, AKP iktidarı olacaktır. AKP kadroları, topluma hoş gelen sözlerle iktidara geldi ve ne söz verdiyse, tam aksini yaptı. Yani milletimize yalan söyledi. Diktatörler kendilerini özgürleştirirler ama halkı esarete mahkum ederler. Bu iktidar halkı eziyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Halkı ezenlere karşı omuz omuza mücadele edeceğiz."