Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi (TURK) Genel Başkanı Ahmet Eyüp Üzgüç, geçen hafta TURK Parti ile ilgili olarak seçime girme konusunda herhangi bir tereddüt olmadığını söyledi. Üzgüç, “Bir hafta önce Yargıtay bizim lehimize karar verdi ve bir savcı değişikliği yapıldı. Bir hafta önce verdiği konunun tam aksine karar verdi.” dedi.

TURK Parti Genel Ahmet Eyüp Üzgüç, parti olarak seçime katılmalarına izin verilmemesine itiraz ederek, YSK’da açıklamalarda bulundu. Son bir aylık süreçte partilerinin Yargıtay ve Yüksek Seçim kurulu nezdinde yaşadığı süreçle ilgili bilgi veren Üzgüç, “Bundan yaklaşık 3 hafta önce AKP Yargıtay’a başvurarak TURK Partinin ambleminin kendi amblemlerine benzerliğinden gerekçe göstererek partimizin ambleminin 7 gün içerisinde değiştirilmesini talep etmiştir. Biz Yargıtay’a Anayasa Mahkemesi’ne ve bu konuda hak arayacağımız bütün adalet mercilerinde böyle bir talebin haksız, hukuksuz olduğunu, kaldı ki, bir siyasi partinin amblemini genel kurulsuz en azından 15 gün önce duyurmaksızın değiştiremeyeceğini anlattık. Bu konudaki haklılığımız tescil edildi.” ifadelerini kullandı.

'DÜNYADA 51 DAKİKALIK BİR SAVUNMA SÜRESİ HİÇBİR YERDE VERİLMEMİŞTİR'

Üzgüç, şöyle devam etti: ”Burası YSK. Yukarıda 11 tane hakim var. Hepsi de yüksek hakimler. Geçtiğimiz cumartesi günü TURK Parti ile ilgili olarak seçime girme konusunda herhangi bir tereddüt olmadığını yönelik karar alındı. Bunun üzerine 2 saat önce Yargıtay’dan gelen son yazıyı söylüyorum. Saat 14’te Yargıtay’dan siyasi partiler bürosundan partimize telefon edildi. ‘Acilen geliniz, size bir evrak tebellüğü yapacağız’ dendi. 10 dakika geçtiğinde fax numaramız istendi. Saat 14.26’da Yargıtay’dan gelen yazıda 16 Eylül tarihinde AKP’nin ikinci bir başvuru yaptığı, Yüksek Seçim Kurulu’na yeni bir yazı yazılmış, bu konudaki açıklamamız isteniyor saat 15’e kadar. 14.26’da gelen faxla saat 15.15’e kadar yazılı açıklamamızın yapılması istendi. Dünyada 51 dakikalık bir savunma süresi hiçbir yerde verilmemiştir.”

'YARGITAY BİZİM LEHİMİZE KARAR VERDİ VE BİR SAVCI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI'

Sadi Güven’le yaptığı görüşmede bütün bu süreci anlattığını söyleyen Üzgüç, “Kendisi bu konuda’ evet haklısınız ama bu konuda karar verme yetkisi Yargıtay’ındır’ diyor. Bir hafta önce Yargıtay bizim lehimize karar verdi ve bir savcı değişikliği yapıldı. Farklı bir savcı bu sefer dosyamızı inceledi. Aynı Yargıtay aynı parti aynı seçim konusu. Bir hafta önce verdiği konunun tam aksine karar verdi. Yargıtay’da iki tane savcı var. Birisi ahlaklı adam gibi bir adam. Diğeri bütün bu söylediğim meziyetlerden yoksun bir adam.” şeklinde konuştu.

'AKP SABAH AKŞAM TURK PARTİ İLE UĞRAŞIYOR'

Partisi adına hak aramaya geldiğini aktaran Üzgüç, “Ama AKP ve despotik sistem bilsin partimizin amblemini değiştirsek, adını değiştirsek, kendi adımızı soy adımızı değiştirsek mücadelemizi değiştirmeyeceğiz. Yukarıda şu anda YSK bir kez daha toplandı. AKP sabah akşam TURK Parti ile uğraşıyor. Ben kendisine karar açıklanıncaya kadar buradan ayrılmayacağımı söyledim.“ diye devam etti.