Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı ve TBMM Türkiye-Avrupa birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Conkar, “İki ülke ilişkilerinde sorunlar yaşadığımız bu günlerde, ilişkileri düzeltme irademizi koruduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim” dedi.
Conkar, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş başkanı Lubov Glebova’ya Toplumsal Forumu Rusya Federasyonu Kanadı Genel Sekreterliği görevini yürüten Vladimir Yevgeniyeviç İvanovski’nin vefatından dolayısıyla bir mektup yolladığı açıkladı. Conkar, mektubunda şunları kaydetti:
“Sayın İvanovski’nin ailesine, yakınlarına, Dışişleri Bakanlığı’ndaki ve Toplumsal Forum bünyesindeki siz çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi iletiyor, üzüntülerinizi paylaşıyorum. Bu vesileyle iki ülke ilişkilerinde sorunlar yaşadığımız bu günlerde, ilişkileri düzeltme irademizi koruduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim.”
Conkar, iki ülkeye ye de zarar verdiği sorunların bir an önce ortadan kalkmasını dileyerek, sorunların ortadan kalkmasının iki ülke halklarının menfaatine olduğunu düşündüğünü ifade etti. Conkar, “Kaldı ki iki ülke halklarında da bu yönde bir istek olduğu kanaatindeyim. Devletlerarasında yaşanan kriz dönemlerinde, eş başkanlığını birlikte yürüttüğümüz Toplumsal Forum gibi sivil inisiyatiflerin önemli yapıcı görevler icra edebileceği düşüncemi de ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Conkar, 12 Haziran Rusya Federasyonu Milli Günü’nü tebrik etti.