İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP ile ilgili inceleme başlatmasına tepki gösterdi. Türkdoğan, “Türkiye adliyesi talimatla iş yapma dönemini artık kapatmalıdır. Türkiye’de adalete olan güven dip yapmıştır. Eğer güveni tekrar teşhis etmek istiyorsanız bu tip seslere Türkiye adaleti kulak tıkamalı. Gerçekten işlenen ağır suçlarla ilgili etkin soruşturma yürütmelidir.” dedi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Tükdoğan, genel merkez binasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP ile ilgili inceleme başlatılmasına dair açıklamalarda bulundu. Yapılan uygulamaların eski, bayatlamış, ulus, devlet taktikleri olduğunu artık bıktıklarını ifade eden Türkdoğan, cumhuriyet savcılarına önerilerde bulundu. Türkdoğan, şunları kaydetti: “Bin 600 IŞİD militanı sınırdan geçerken yakalandı ve sınır dışı edildi. O cumhuriyet savcılarına şunu somak istiyorum. Bin 600 IŞİD militanını sınır dışı edenler kimse onlarla ilgili soruşturma açın. Çünkü siz yasa dışı silahlı örgüt üyesini sınırda yakalamışsınız sizin göreviniz onları gözaltına alıp, gerekirse işlem yapıp, tutuklamaktır. cumhuriyet savcıları bunlarla işlem yapamayıp siyasal söylemleriyle nedeniyle bir siyasi parti hakkında inceleme yapıyorsa Türkiye’de zaten adalet yok demektir.”

TÜRKİYE’DE ADALETE OLAN GÜVEN DİP YAPMIŞTIR

Hiçbir siyasi partinin kapatılmaması gerektiğini belirten Türkdoğan, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin asla kapatılamayacak bir parti olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu uygulamaların sonuç vermeyeceğini kaydeden Türkdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Örgütlü bir halk kendi partisini bir daha kurar. Ama Türkiye’de çok ciddi suçlar işleniyor. Aynı cumhuriyet savcıları Roboski katliamı ile ilgili niye dava açmadınız? Aynı cumhuriyet savcıları HDP mitingindeki arkasındaki güçleri niye açığa çıkarmadınız? Aynı cumhuriyet savcıları mitingden sonra Diyarbakır’da öldürülen sivil insanlarla neler yaptınız? Şu bilanço ile ilgili olarak devlet görevlilerinin karıştığı savaş suçları devlet görevlilerinin karıştığı suçlarla ilgili neler yaptınız, Ey cumhuriyet savcıları, bize bir cevap verin. Türkiye adliyesi talimatla iş yapma dönemini artık kapatmalıdır. Türkiye’de adalete olan güven dip yapmıştır. Eğer güveni tekrar teşhis etmek istiyorsanız bu tip seslere Türkiye adaleti kulak tıkamalı. Gerçekten işlenen ağır suçlarla ilgili etkin soruşturma yürütmelidir.”