DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığının dünyada tartışılır hale geldiğini söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Türker, Antalya'da yaptığı seçim çalışmaları sonrası Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde seçim çalışması yaparak halkın sorunlarını dinledi. Türker, Antalya'dan Alanya ilçesine giderken Manavgat'ta basın mensuplarına ülke ve dünya gündemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Seçim otobüsünde DSP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Metin Oktay, 2. sıra adayı Ahmet Çakmak ile birlikte soruları cevaplayan Türker, siyasi iktidarın hukuksuz uygulamalarından dolayı Türkiye'nin dünyada hukuk devleti olup olmadığının tartışılır hale geldiğini dile getirdi.

Hukukun ülkede güçlülerin elinde oyuncak haline geldiğini belirten Masum Türker, en son 2 hakimin tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konmasının, dünyada Türkiye'yi 'bu kadar da olmaz' dedirtir hale getirdiğini kaydetti.

Hakimlerin verdikleri kararlardan dolayı tutuklanmasının dünyada görülmemiş bir durum olduğunu aktaran Türker, "Dünyada bugüne kadar hiç bir hakim ve savcı maddi menfaat karşılığı olmadığı sürece verdiği kararlardan dolayı yargılanmamıştır. Bu tür keyfilikler yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesinden korkutur hale getirdi. 2 hakimin tahliye kararı vermesi, ardından diğer hakimlerin tutuklanmasıyla hakimlere gözdağı verilmiştir. Bu yapı aslında hukukun da bir anlamda baskılandığını gösteriyor. Ülkemizde hukuk; güçlülere hizmet eden kanun polis devletine dönmüştür. Ülkemizdeki hukuksuz uygulamalar ve diğer hakimlere baskı vermek için 2 hakimin tutuklanması dünyada hukuk anlamında Türkiye çok büyük darbe vurmuştur. " diye konuştu.

DSP Lideri Masum Türker, siyasi iktidar ne yaparsa yapsın 17-25 Aralık dosyalarını kapatamayacağını söyledi. Siyasi iktidarın bütün amacının 17-25 Aralık dosyası delillerini yok etmek olduğunu belirten Türker, "İktidar ne yaparsa yapsın 17-25 Aralık dosyalarını kapatamayacaktır. Bir gün bu dosyalar açılacak, ülkenin nasıl bu iktidar tarafından soyulduğunu bu milletin de bunların gerçek yüzünü görecektir." ifadesini kullandı.