Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) atılma iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkeş, “Ben MHP mensubuyum seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İllaki atılmam gerekiyorsa buna ülkücü camia karar vermeli.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakanlığın yeni binasında kendisi ile ilgili basında çıkan haberler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkeş, geçen bir hafta içinde üstlendiği anayasal vazife için kendisine kimlerin 'sataştığı' ile ilgili baktığını dile getirerek, “Üzülerek gördüm ki bu konuda hakkımda laf etmeye yeltenenler 2 sarhoş ile 3-5 tane çakaldan ibaret. 'Kim, ne söyledi' diye bakıyorum. Kimler açıklama yapmış diye baktım. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. 2 tane sarhoş 3-5 tane de çakal, buna cevap vermeyi doğru bulmuyorum.” diye konuştu.

İLLAKİ PARTİDEN ATILMAM GEREKİYORSA DEVLET BAHÇELİ 4 EKİM’DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI TOPLASIN

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ve ülkücülere seslenen Türkeş, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben MHP mensubuyum seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İllaki atılmam gerekiyorsa buna ülkücü camia karar vermeli. Devlet Bey’e sesleniyorum. 4 Ekim’de olağanüstü bir kurultay toplasın o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerin ve ülküdaşlarım karar versin. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp beni yargılayamazlar.”