Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) toplantısında, Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisinin Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildiği belirtildi.

AGİT-PA toplantısına katılan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, yaptığı yazılı açıklamada, “Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA)’nin 24. Genel Kurulu 5-9 Temmuz 2015 tarihleri arasında Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de gerçekleşmekte. AGİT-PA’ ya CHP’den Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar- İstanbul Milletvekili Didem Engin, AKP’den Adana Milletvekili. Talip Küçükcan, Düzce Milletvekili Faruk Özlü – İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Sakarya Milletvekili. Mustafa İsen ve MHP’den Antalya Milletvekili Mehmet Günal katılmakta. Bugün gerçekleşen oturumda AGİT-PA karar tasarısına Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisi Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildi.” dedi.

Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde temsilci olan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, NATO-PA’da konunun aynı şekilde karar tasarısına eklenmek istendiğini bunu önlediklerini, bu seferde konunun AGİT-PA’ya getirildiğini belirtti. AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ile birlikte bu sabah katıldıkları Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde konuyla ilgili açıklamaları sonrası sözde soykırım iddialarının karar metnine konulmadığını ifade etti.