PRİŞTİNE (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktaki görüşme, görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Kurtulmuş, Başbakanlık çıkışında bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada Başbakan Mustafa ile Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkinin geldiği noktayı ve bundan sonraki ortak projelerin neler olabileceğinin ele alındığını söyledi.

Türkiye'nin Balkanlar'daki atılımlarının hatırlatılması ve bu gelişmelere ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Çok şükür bu durum Türkiye'nin hem ekonomik siyasi istikrarıyla ilgili hem de Türkiye'deki vizyon değişikliğinin açık bir göstergesidir. Türkiye'nin, Afrika gibi dünyanın başka yerlerine de yönelişi bu anlamda ülkemizdeki ekonomik, siyasi istikrarı, vizyon değişikliği ve yeni Türkiye perspektifi ile izah edilecek bir şeydir." diye konuştu.

Türkiye'nin eskiden daha çok içine kapalı bir ülke olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şimdi ise Balkanlar’da, Orta Asya'da, Afrika'da Türkiye'nin tarihi, kültürel bağlantıları olan kardeşleri, dostlarının bulunduğunu ifade etti.

600'e yakın proje

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TİKA'nın sadece Kosova'da 600’e yakın projesinin bulunduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Bu projeler vasıtasıyla Türkiye, buradaki kardeşlerimizin meselelerine yakinen sahip çıktığını aslında ifade etmiş oluyor. Yıkılmış, harap olmuş, ortadan kalkmış, silinmeye yüz tutmuş olan bu kültürel mirasımızı bir taraftan da canlandırıyoruz. Türkiye’nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik-siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah Türkiye’nin Balkanlar’a, Orta Asya’ya, Arap dünyasına, Afrika’ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak. Türkiye güçlendikçe dünyanın dört bir tarafında daha kuvvetli olmaya dostlarıyla kardeşleriyle yan yana durmaya devam edecektir.”