Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'nin bugün yasalarla değil 'Kaçak Saray'dan gelen emirlerle yönetildiğini iddia etti. Ankara’nın tarihinin en karanlık günlerini yaşadığını öne süren Balbay, "Türkiye hiçbir zaman böyle karanlık bir dönem yaşamamıştır." ifadesini kullandı.

Mustafa Balbay, Mersin merkez Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gelişen ülke olaylarını ve gündemi değerlendirmek üzere bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye; CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak ile CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve çok sayıda partili katıldı.

“SONLARI ANAVATAN PARTİSİ GİBİ OLACAK”

Ankara’nın, en karanlık günlerini yaşadığını ifade eden Balbay, “Türkiye hiçbir zaman böyle karanlık bir dönem yaşamamıştır. Görüyorsunuz koalisyon görüşmelerindeki durumu. Darbeci Kenan Evren bile oy istediği parti seçimlerde birinci parti çıkmayınca, hükümeti kurma görevini birinci olan başka bir partiye vermiştir. Türkiye bugün yasalarla değil kaçak saraydan gelen emirlerle yönetilmektedir. Ankara’daki karanlık elbette ilelebet sürmeyecek. Bunları mutlaka devireceğiz ve AK Parti’yi Anavatan Partisi’nin kaderi bekliyor. Sonları Anavatan Partisi gibi olacak." şeklinde konuştu.

“SİSTEMİ TEK BİR KİŞİYE TESLİM EDEMEYİZ”

“7 Haziran seçimlerinden sonra psikolojik üstünlük bizdeydi ancak Meclis başkanlığı seçiminden sonra bu üstünlük AK Parti’ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar siyaset sahnesine çıktı. Bu üstünlüğü tekrar ele geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Sistemi tek bir kişiye teslim edemeyiz.” diyen Balbay, sözlerine şöyle devam etti: “Çok karanlık bir dönemden geçiyoruz ancak karamsar olmamalıyız. Daha çok çalışıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz. Sandığa ve rejime el koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı halka çok iyi anlatmalıyız. 7 Haziran seçimlerinde belki biz istediğimiz sonucu alamadık ama karşı tarafı da gerilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde Kur'an, arkasında devlet gücü ve örtülü ödeneğe rağmen partisini tek başına iktidar yapmayı başaramadı.”

“HDP’Yİ TERÖRİZE ETMEK İSTİYORLAR”

HDP’nin Türkiye partisi olmak istemesinin oldukça önemli bir durum olduğunun altını çizen Balbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın bugün AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 şeyi yapmak istemektedir. Birincisi; barajı geçen HDP’yi erken seçimde terörize ederek baraj altında bırakmayı hedeflemektedir. Bu yüzden de sürekli HDP’yi hedef alan açıklamalar yapıyorlar. İkincisi; koalisyon görüşmelerinde CHP’yi çözümsüzlükle suçlayıp hükümet kurulamamasını CHP’ye bağlamak istiyorlar. Üçüncüsü de MHP’nin söylemlerini kullanarak bu partiye bir gerek olmadığını topluma empoze etmeye çalışıyorlar. Her ne olur olsun HDP ve MHP’yi AK Parti’nin kucağına itmemeliyiz. Bugün MHP, Meclis başkanlığı seçiminde, RTÜK üyelerinin seçiminde ve terör olaylarının araştırılmasıyla ilgili olarak 3 defa fiili olarak AK Parti ile koalisyon yapmıştır. MHP uyguladığı siyasetle, Ege’de oy kaybetmeyi göze alırken, İç Anadolu ve Karadeniz’de ise oyunu 6 puan artırmayı hedeflemektedir. Bu çok tehlikeli bir siyasettir. Ancak her şeye rağmen onları AK Parti’nin kucağına itmemeliyiz.”