OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Tüysüz beldesinde 7 Haziran'da yapılan seçimde belediye başkanlığına seçilen Veli Fidan, görevi Belediye Başkan Vekili Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak'tan devraldı.

Beldenin tüzel kişiliğinin iade edilmesinin ardından, yenilenen seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) belediye başkanlığına seçilen Fidan, devir teslim töreninde belediye binası önünde partililer tarafından karşılandı.

Devir teslim töreninde Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murat Uzunparmak, belediye başkanlığına seçilen Fidan'ı tebrik ederek, şöyle konuştu:

"Tüysüz Beldesinin tüzel kişiliği iade edildikten sonra hem Toprakkale Kaymakamı olarak hem de Tüysüz Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptım. Bu sürede hem ilçemizin sorunları ile hem beldemizin yerel yönetimden kaynaklanan sıkıntılarını çözmeye çalıştım. Geçen süre içerisinde Tüysüz Beldemizde önemli hizmetlere, başarılara imza attığımızı düşünüyorum. Her şeyi ile kurumsallaşmış bütün resmi kayıtları, hizmetleri ile dört dörtlük bir belediyeyi başkanımıza teslim edeceğim. Bu vesile ile bütün Tüysüz halkına burada görev yaptığım süre esnasında göstermiş oldukları gayret, çaba ve bize vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Fidan'da hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, "Sayın Kaymakamımız Beldemize güzel hizmetler yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Görevimize başladık. Bu göreve 12 ayda 12 proje diyerek geldik. Tüysüz halkı için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

1999'da belde statüsü kazanan Tüysüz, Toprakkale ilçesine yakınlığı ve belediye birimlerinin yetersizliği nedeniyle, 11 Ağustos 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla, Toprakkale ilçesine mahalle olarak bağlandı.

Danıştay'a yapılan yürütmeyi durdurma başvurusu, 28 Mart 2014'te sonuçlanarak, beldenin tüzel kişiliği iade edildi.