Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in geçici hükümette yer almamasını, “Kurucu genel başkanımız kendisine teklif edilen bakanlık görevini partimizin kararı doğrultusunda reddetti. HDP ile kimi kritik noktalarda ayrı düşünebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çorum’da düzenlenen Dünya Barış Günü panelinde konuşan EMEP Genel Başkanı Gürkan, yeniden seçimin taşlarını örenlerin bir savaş konsepti ile birlikte seçimden başarılı çıkmanın hesaplarını planladığını öne sürdü. Selma Gürkan, “Halkımız, sarayın savaşının bir parçası olmamak üzere bir irade ortaya koymaya çalışıyor. Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın ortaya koyduğu protesto her yönüyle Türkiye’nin fotoğrafı gibiydi. Çünkü orada sorulan soru şuydu: Düne kadar çözüm ve barış diyordunuz ne oldu da birden bire savaşa başladınız? Bu savaşın sorumlusu AKP’dir ve bu sadece askeri değil politik bir savaştır. Kendi siyasi güçlerini yeniden tesis etmek istiyorlar. Ortadoğu ve özellikle Suriye’de çöken politikalarını yeniden dizayn etmek için bu savaş kararını verdiler.” şeklinde konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in kendisine sunulan bakanlık teklifini reddetmesi hakkında sorulan bir soruyu da cevaplayan Gürkan, şunları söyledi: “EMEP olarak yaptığımız değerlendirmede, yeniden seçim kararının bir seçim hükümeti ve aynı zamanda bir savaş hükümeti olacağını düşündük. Bu savaş hükümetinde yer almanın doğru olmayacağı yönünde bir karar verdik. Kurucu genel başkanımız Levent Tüzel de kendisine teklif edilen bakanlığı partimizin kararı doğrultusunda reddetti. Ama şunu biliyoruz HDP ile ittifak halinde seçimlere girdik. Farklı bir partiyiz ama demokrasi mücadelesinde ittifak halinde mücadeleye devam edeceğiz. Kimi kritik noktalarda ayrı düşünebiliriz. Bu HDP içinde bir çatlak olarak değerlendirilmemeli.”