CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Basına yansıyan haberlere göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabına erişimin engellenmesini istediği, mahkemenin ise bu talebi reddettiği iddia edilmektedir." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabına erişimin engellenmesini istediği, mahkemenin ise bu talebi reddettiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, TİB hangi gerekçeler ile Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabına erişimin engellenmesini istemiştir?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hangi şartlarda sosyal medya hesabının kapatılması için başvuru yapmaktadır?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kaç kişinin sosyal medya hesabının kapatılmasına yönelik başvuru yapmıştır?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabına erişimin engellenmesini istemesi medyayı baskı altına almaya çalışma ve sansür girişimi değil midir?

Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabında erişimin engellenmesini gerektirecek hangi içerikler bulunmaktadır?

Dünyada gazetecilerin işten attırıldığı, tehdit edildiği, hedef gösterildiği, şiddet uygulandığı, sosyal medya hesabının kapatılmaya çalışıldığı, kafasına silah dayandığı, hapse atıldığı, hakaret davaları ile sindirilmeye çalışıldığı diğer ülkeler hangileridir?

Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabında erişimin engellenmesi başvurusunun dünyada bir örneği mevcut mudur? Varsa örnekleri nelerdir?"