Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır’da geldi.
Bakan Arslan’a Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Selahattin Beyribey, Orhan Atalay eşlik etti. Bakan Arslan ve bölge milletvekilleri havaalanında kurum ve daire amirleri, partililer ve çok sayıda, vatandaş karşıladı.
Arslan kendisi için adak edilen kurbanın ise kesilmesine müsaade etmedi. Iğdır Valiliğinde şeref defterini imzalan Bakan Arslan’a, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Akman brifing verdi.
Kars, Ardahan Iğdır illerinin büyük bir sorumluluğunun kendilerinin omuzlarında olduğunu belirten Bakan Arslan, “Biz üç ilin milletvekilleri olarak biliyoruz ki sade bir ilin kalkınması bizim için yeterli değildir. Biz bölgesel olarak kalkınırsak daha geleceğe deha emin adımlarla ilerleyebiliriz. Bu anlamda bölge milletvekilleri ile çok güzel birlikteliklerimiz var. Kars, Ardahan Iğdır ilerimizin büyük projelerinin bir an önce bitirilmesi için büyük çaba içerindeyiz. Geçmişte Aras Nehri’nin akan suyu için ‘Su akar Türk bakar’ tabirinin ne kadar yanlış olduğunu yapılan projelerle görülmektedir. Bu gerek Ünlendi Barajı, gerek ise Tuzluca Barajı tarımın ağırlıkta olduğu bu bölge için önemli projelerdir. Bunun yanında; bu bölgede yapılan ve yapılması devam eden duble yollarla ulaşım ağımız en iyi şekilde rahatlattık" dedi.
Buradaki programın ardından Bakan Arslan AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluştu.