MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, müstafi hükûmetin saray politikalarının dışına çıkamadığını belirterek, “Ülke güvenliğinin yanı sıra ekonomi de alev alev, sorumluların ise tek derdi koltuk sevdası olmuş.” dedi.

MHP’li Tanrıkulu, son 1,5 ayda ülkeyi yönettikleri görüntüsü verenlerin basiretsizliği yüzünden terör olaylarında 57 güvenlik görevlisinin şehit olduğuna işaret ederek, terörün Türkiye’yi acımasızca vurduğunu, Türk milletine ağır bir fatura çıkardığını, bu itibarla seçimlerin yenilenmesi hususunun mutlaka gözden geçirilmesi, ilaveten Türkiye'nin sağlıklı ve istikrarlı güvenlik şartlarına kavuşturulması çağrısı yaptı.

AK Parti’nin 7 Haziran 2015’te milletin verdiği oylarla işaret ettiği koalisyon hükûmetini Saray'ın gölgesinde kalarak kurmayı beceremediğini dile getiren Tanrıkulu, şöyle devam etti: “13 yıldır Türkiye’de işçi, memur ve emekli gibi tüm sabit gelirlilerin alım gücü sürekli zayıflamaktadır. Aldıkları ücret artışına temel teşkil eden enflasyon oranı ile yaşadıkları ve katlandıkları enflasyon oranının birbirinden farklı olması bu kesimlerin geçim mücadelesini daha da zorlaştırmıştır. Ortadaki başarısız ekonomik yönetimin neden olduğu kötü sonuçlar sadece çalışanlarımızın gelirleriyle de sınırlı değildir.
Bugün dolar iki aylık bir süre zarfında gün içinde yüzde 12,7 artışla 3,00 TL’ye, 7 Haziran’da yüzde 9,90 olan faiz ise 1,21 puan artışla yüzde 11,11’e çıkmıştır. Türkiye ekonomisinin dış dünyadaki risk algısını ortaya koyan CDS risk primleri Şubat 2015 başındaki 188 seviyelerinden, yüzde 49 artışla 20 Ağustos 2015 tarihinde 280’e yükselmiştir.”

MHP’li Tanrıkulu, dünyadaki ekonomik gelişmelerin (Çin, FED, AB vb.) Türkiye’nin lehine olmayıp yeni bir kriz belirtileri ortaya çıkmışken, Türk ekonomisinin sahipsiz kalmasının giderek direncinin düşmesine neden olduğu uyarısını yaparak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletimiz adına talep ettiğimiz; adil hukuk sistemi, hesap verme, ülkenin huzur ve güvenini sağlamanın yanısıra, ekonomimizin de istikrara kavuşmasını istiyoruz. Bunun sağlanabilmesi için her daim ekonomimizin tüm unsurlarının yanında olarak, haklı taleplerinin gerçekleşmesi adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Her zaman söylediğimiz üzere; Milliyetçi Hareket Partisi ‘Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve Ben’ şiârından asla vazgeçmeyecektir.” dedi.