MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, koalisyon hükümetinin AK Parti ile ikinci parti CHP arasında olması gerektiğini belirterek, bütün olasılıklar olmazsa MHP’nin üzerine düşeni yapacağını belirtti. Kilci, “AK Parti-CHP, AK Parti-HDP koalisyonu olmazsa MHP olarak, ülkemizin hükümetsiz kalmasına gönlümüz razı olmaz ve hükümet olma adına çaba sarf ederiz. Şartlarımızı ortaya koyarız.” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Kayseri’de valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kilci, koalisyon süreciyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ülke olarak sıkıntılarımız çok fazla. Biliyorsunuz hükümet olma yönünde siyasi partilerle koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Birinci tur yapıldı. MHP olarak ülkemizin sıkıntı içinde olmaması, hükümetsiz kalmamasını arzu ediyor ve destekliyoruz. Şu an genel merkezimizin de tavrı bu yönde. Seçimlerde ikinci parti çıkan CHP’nin AK Parti ile koalisyon yapması. HDP ile AK Parti'nin geçmişten beri çok ciddi ilişkileri var. Bütün herkes biliyor. Hassasiyetlerimizi biliniyor. HDP ile bir araya gelmemiz mümkün değil. CHP ile bir araya gelebiliriz. Ülke adına hassasiyetlerimiz var ve HDP ile bir araya gelemeyiz. Gelecek varsa buyursun gelsin. AK Parti'nin HDP ile ciddi ilişkiler içinde olabileceklerini ve hükümet kurabileceklerini söyledik.”

Kilci, MHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağını ifade ederek, “CHP ve HDP ile görüşmelerde sonuç alınamazsa MHP olarak ülkemizin hükümetsiz kalmasına gönlüm razı olmaz ve hükümet olma adına çaba sarf ederiz. Şartlarımızı ortaya koyarız. CHP ile AKP’nin ilişkileri iyi noktaya doğru gidiyor. Ülke hükümetsiz kalmaz. Milletimiz devletimiz için iyi bir gayret destekliyoruz.” diye konuştu.