Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bir ülkede başbakan, cumhurbaşkanı, ülkeyi yöneten insanlar rahatlıkla kandırılabilir duruma gelmişse o ülkenin bağımsızlığı her zaman tehlikededir" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Yalova Milletvekili ve aynı zamanda 7 Haziran seçimleri için Yalova milletvekili adayı Muharrem İnce'nin seçim irtibat noktasının açılışını yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan Gürsel Tekin eski başbakanın ve yeni başbakanın Esad'a Esed dediğini ifade ederek,"Şimdi son günlerde dikkatinizi çekiyorsa Esad demek zorunda kaldılar. Yakın tarihte Sayın Esad derlerse de hiç şaşırmayın. İki gün önce eski başbakanın bir televizyon konuşmasında özellikle geçmiş dönemlerde kurulan bir kumpasla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski genel başkanını çok ağır bir şekilde eleştiren eski başbakanın ifadelerini gördünüz. 'Biz aldatılmış', 'Biz yanıltılmışız', 'Biz kandırılmışız' dedi. Eğer bir ülkede başbakan, cumhurbaşkanı, ülkeyi yöneten insanlar rahatlıkla kandırılabilir duruma gelmişse o ülkenin bağımsızlığı her zaman tehlikededir. Bunu bilmenizi istiyorum." dedi.

"UÇAĞIMIZIN KİMLER TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLE TESPİT EDEMEDİLER"

Suriye sularında uçağımızın düşürüldüğünü, iki pilotumuzun şehit düştüğünü anlatan Tekin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bunları tutmak bile mümkün değildi. Tezkereyi getirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz tezkereye evet oyu verdik. Ne demişlerdi bunun hesabını soracağız, demişlerdi. Maalesef bunun hesabını soramadıkları gibi uçağımızın kimler tarafından düşürüldüğünü bile halen tespit edebilmiş değiliz. Bunların hiçbirisini Türkiye hak etmiyor. Bu iktidar kendi ifadeleri doğrultusunda baktığımızda 'Paralel yapıyla, farklı gruplarla, dış politikayla' rahatlıkla kandırılabilir bir duruma gelmişse, ivedilikle 7 Haziran'da başta Yalova olmak üzere 81 ilimizin tamamı Türkiye'nin geleceğini yeniden inşa etmek durumundadır." diye konuştu.

"CHP'NİN SİZE GÖNDERMİŞ OLDUĞU RAPORLARIN TAMAMINI KAMUOYUYLA PAYLAŞIN"

2010 yılında sıfır politika dediklerini hatta AK Parti yöneticilerinin ekranlara çıktığında 'Küresel dünyanın bir parçası olduk' dedikleri dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün kaygıları ifade ettiklerini anlatan Tekin şunları ifade etti: "Yetmedi. Ortadoğu coğrafyasının tamamıyla ana muhalefet olarak görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin tamamı rapor haline getirildi ve eski Dışişleri Bakanı bugünün başbakanına gönderildi. Şuna emin olmanızı istiyorum. Sayın Davutoğlu'na da buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin size göndermiş olduğu raporların tamamını kamuoyuyla paylaşın. Cumhuriyet Halk Partisi'nin öngörülerinin ne kadar doğru olduğunu, bunların dış politikada ne kadar çapsız olduğunu hep beraber görmüş olacağız. Onlar açıklamasalar bile biz önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Dışişleri Bakanlığı'na göndermiş olduğumuz o raporları sizlerle paylaşacağız."