CHP Milletvekili Umut Oran, Yüce Divan oylamasından sonra AK Parti’nin tuz buz olduğunu ifade ederek “AKP paramparçadır, AKP tuz buzdur. AKP’deki çatlaklar daha fazla gün yüzüne çıkacaktır.” dedi. Kendilerinin iktidar olma hedefinde AK Parti’deki çatlaklardan medet ummadıklarını ifade eden Oran, AK Parti’nin güvenoyu almadığını kaydederek “AKP, salt çoğunluğu elde edememiştir.” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı dört eski bakanın Yüce Divan’a sevk edilmesi yönünde Genel Kurul’da yapılan oylamada AK Parti’de ortaya çıkan firelerin sorulması üzerine “Sonuçlar ortada. Bunu (yolsuzluk iddialarını) görmezden gelen, vicdanlarını kapatan AKP’li milletvekillerini tarih yargılayacak. Hırsızlık ve yolsuzlukları aklamakla onlar da bu suça göz yummuş oldular. Bu suça ortak olmuş oldular. İktidar partisindeki çürümüşlük artık sürdürülemez önlenemez biçimde.” diye konuştu. AK Parti’nin çatlamış bir parti olduğunu söyleyen Oran, “AKP bu haliyle yönetilemeyen Türkiye ortadayken, yasaklar her gün karşımıza çıkarken, yoksulluk artık ayyuka çıkmışken, Türkiye yasaklar ülkesi haline gelmişken AKP bu iktidar koltuğunda oturamaz. Yüce Meclis de bu sürdürülemez durumu ortaya koymuştur. Güvenoyu vermemiştir. AKP, salt çoğunluğu elde edememiştir.” diye konuştu.

“AKP’DE ÇATLAK AŞİKAR ORTADA”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in adı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında geçen bakanlar için “asgari ücretin 900 TL olduğu bir yerde bakanlar 700 bin TL’lik kol saati takamaz” yönündeki iddiaları üzerine Umut Oran, “AKP artık paramparça. Erdoğan bunu görüyor ve biliyor. Esasında korktuğu başına geldi. Sonuçta, AKP’de çatlak, tuz buz durumu aşikar ortada. AKP’nin milletvekilleri TBMM’de performanslarıyla bunu ispatlamış oldular. Sayın Mehmet Ali Şahin gibi daha bunu çok izleyeceğiz. Önümüzdeki bir hafta, bir ay AKP içindeki çatlakların daha fazla yarılmasını göreceğiz.” dedi. Kendilerinin iktidar olma hedefinde AK Parti’deki çatlaklardan medet ummadıklarını ifade eden Oran, “Bu da bir gerçek, AKP paramparçadır AKP tuz buzdur. AKP’deki çatlaklar daha fazla gün yüzüne çıkacaktır.” şeklinde konuştu.