7 Haziran genel seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday gösterilmeyen Umut Oran, yeniden adaylık başvurusunda bulundu. Türkiye’yi yangın yerine benzeten Oran, CHP’nin ülkenin itfaiyesi olduğunu kendisinin de bu yangını söndürmek için CHP’ye su taşımak arzusunda olduğunu ifade etti.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran, CHP Genel Merkezi’ne gelerek 26. Dönem milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. Son günde gerçekleşen başvuru öncesinde basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Oran, Dağlıca saldırısından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Terör bir sonuçsa bunun sebebi de var. Terör, bugüne kadar uygulanan politikaların bir sonucu. Bugün AKP’nin uygulamış olduğu terörle mücadeledeki politikaların sonucunu görüyoruz. Şuanda AKP’nin bu konudaki tüm politikaları iflas etmiş durumdadır.” dedi. ‘Ülkedeki 1 numara’ diye tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşamki 400 vekil açıklamasına tepki gösteren CHP eski milletvekili, “Türkiye bugün bir yangın yeri. CHP bu ülkenin itfaiyesi. Bu yangını söndürmek için CHP’ye, itfaiyeye hepimizin su taşıması ve CHP’ye güç vermesi gerekiyor.” dedi.

‘İNŞALLAH BU SEFER TELAFİ EDİLİR’

Gönlünün ön seçimden yana olduğunu ancak sürenin buna izin vermediğini ifade eden Umut Oran,“Türkiye’de iki buçuk ay sonra tekrar seçime gidiliyor, dolayısıyla önseçim yapabilecek imkanımız kalmadı. Umut ediyorum, 7 Haziran’da benimle ilgili yine olağanüstü bir durum söz konusuydu. Bana olağanüstü saldırılar yapılmıştı, partime ve bana. O zaman da niyetim önseçimdi. Genel Başkan ile konuşarak, kontenjan adaylığı konusunda kendisiyle mutabakat sağlamıştık. O zaman olmadı, belki bir kaza oldu. İnşallah bu kaza bu sefer telafi edilir ve ben de ülkem için, halkım için ve partim için bu dönem TBMM’de arkadaşlarımla beraber bu mücadelenin içerisinde yer alırım. En büyük dileğim ve talebim bu.” diye konuştu.