25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, HDP Diyarbakır Milletvekili Edip Berk, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yaralayıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır ve Celil Göçer, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlus kayıt işlemlerini yaptırdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert ile CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'e rozetlerini kızları taktı. AK Parti Bingöl Milletvekili Sebnem Kocakelci ise ailesiyle kayıt için geldi. Yeğeni Ahmet Eren Çelik tarafından rozeti takıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, Türkiye'nin önceliğiyle ilgili bir soruya "Türkiye'nin temel meselesi hükümet meselesi değil. Temel mesele Türkiye'nin yapısal sorunlarını bir an önce çözmesi, toplumsal sorunları çözmesi, Türkiye'nin demokratik, çağdaş, katılımcı bir Anayasaya kavuşması. Önümüzdeki dönem bu hükümetin ağırlık meselesi olmalı bence. Türkiye bu aşamadan sonra mevcut Anayasa ile ve bunların ürettiği toplumsal sorunlarla ekonomik sorunlarla yönetebilir olmaktan çıkıyor. Bu yüzden ne kadar ötelersek o kadar Türkiye'ye kötülük yapmış oluruz. Koalisyonun temel ana hatlarında bence böyle olması gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin önceliğidir." dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, eşi Sare Ünüvar, kızı Beyza ve torunları Zeynep ile Hiranur Melek Solmazgül'le birlikte geldi. Rozeti Zeynep tarafından takılan Ünüvar, üçüncü defa rozet taktığını ifade etti. Torunlarıyla beraber sorunları aşmaya çalışacaklarını dile getiren Ünüvar, hayırlı olmasını diledi. "İnşallah rozeti takan torunlarımıza daha güzel bir Türkiye oluşturma adına hayırlı bir hizmete vesile olur diye ümit ediyorum." diyen Ünüvar, koalisyon çalışmaları konusunda ise "7 Haziran'da oluşan tablo Türkiye'de koalisyon oluşacağı noktasında. Dün sayın başbakanımız da bizlerle görüştü. Partimizin yetkili kurulları bu konuyla ilgili konuşuyorlar. İnşallah memleket için en hayırlı bir hükümet kurulur. İnşallah 13 yıldır Türkiye'nin geldiği nokta, daha ileriye doğru gidecek şekilde bir hükümet göreve başlar." dedi.

Erken seçim konusundaki bir soruya da Ünüvar, "Şu an koalisyonları konuşurken erken seçim konuşmak çok doğru olmaz. Kaldı ki milletin ortaya koyduğu bir aritmatik var. O aritmatik şartları zorlanmadan bir erken seçim olacağı kanaatinde değilim. Nihayetinde seçim bir çözümdür ama şuanda ortada bir aritmatik var. Bu aritmatikten en güzel ve memleket için en hayırlı hükümeti çıkarmak partilere düşen en önemli görev." karşılığını verdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili Ünüvar, "Türk siyasetine damga vuran bir siyasetçiydi, bir devlet adamıydı. Allah rahmet eylesin. Memlekete hizmet etmiştir. Memlekete hizmet edenleri hayırla yad etmekte bizim en temel görevlerimizden birisidir. Gerçekten damga vurmuş devlet adamlarımızdan birisiydi. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.