Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından cami temel atma töreni düzenlendi.

Yatağan Termik Santrali'nin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla istimlak edilen Yeşilbağcılar Mallesi'ndeki cami sorunu 4 yıl aradan sonra çözüme kavuşuyor. Mahalle halkının Dağdibi ve TOKİ mahallelerindeki yeni yerleşim yerlerine taşınmasının ardından, mahallenin cami sorunu gündeme gelmiş ve eski yerleşim alanında bulunan tarihi cami, türbe ve evlerin yerinde korunması kararı alınmıştı.

Temel atma törenine Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan CHP Milletvekili Akın Üstündağ, dinin siyasi emellere alet edilmemesi gerektiğini belirterek, Mustafa Kemal Atatürk Diyanet İşleri Başkanlığını kurduğunu hatırlattı. Atatürk'ün 1 Mart 1922'deki konuşmasını hatırlatarak; "Camilerin kutsal minberleri halkın ruhani, ahlâki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Bu nedenle camilerin ve mescitlerin minberlerinden halkı aydınlatacak ve yol gösterecek kıymetli hutbelerin içeriğinin halkça anlaşılır olmasını sağlamak yüce Şeri’ye Vekâletinin önemli bir görevidir. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve bilince hitap olunmakla İslâm topluluğunun vücudu canlanır, zihni saflanır, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur. Fakat diğer yandan, hutbeyi yapanların sahip olmaları gereken bilimsel nitelik, özel yeterlik ve dünyadaki olayların durumunu anlama yeteneği önem taşımaktadır." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz ise cami arsasını hayırda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Camilerin, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerliyle bütünleştiği büyük bir insanlık evi ve ibadet merkezi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Camilerimiz birliğimizdir, dirliğimizdir. Hangi düşüncede, hangi görüşe, hangi istikamete yönelmiş olursa olsun tek bir istikamette buluştuğumuz yegane mekanlardır. Temelini atacağımız bu caminin de bizim için hayırlara, birliğimize, dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum." dedi.
Konuşmanın ardından cami temeli atıldı.