TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Ali Uzunırmak, Suriye’de bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’nin tahliye operasyonunu, Pirus Zaferi’ne benzetti.

Partililerle Aydın'da bir araya gelen Ali Uzunırmak, Süleyman Şah operasyonunu değerlendirdi.Süleyman Şah’tan askerlerin ayrılmasını bir toprak kaybı olduğunu söyleyen Uzunırmak,"Toprak kaybı hiçbir ülke için başarı olmaz. Terk edilen toprak başarı olmaz. Bunu başarı olarak sunmak Pirus Zaferi’dir.” şeklinde konuştu. Uzunırmak, “11 aydır Süleyman Şah’taki askerlerimiz buralar IŞİD denetiminde olduğu için burada görev yapan çocuklarımız değiştirilemez durumdaydı. 11 aydır burada IŞİD kuşatmasından dolayı nöbet değişimi yapılamıyordu. Defalarca dile getirildi. En son IŞİD’in müsaadesiyle orası boşaltıldı. Bu Türk tarihindeki en büyük yüz karalarından birisidir. Konsolosluğumuz işgal edildiğinde IŞİD ile görüşüyor musunuz? denildiğinde inkar edildi. Sonunda ortaya çıktı, takas yapılmış. Dünya lideri olduğunu söyleyenler Türk halkının kafasını karıştırmaya devam ediyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast senaryosu hakkında da konuşan Uzunırmak, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı twit atan fenomeni bulamıyorsa benim güvenliğimi nasıl sağlayacak. Dünya lideri olduğunu söyleyenler meydanlarda kızım tehdit ediliyor diye böyle uydurma hadiselerle mağduru oynamak bir devlet adamına yakışmaz. Devlete yakışan eğer hakikaten bir tehdit varsa eğer o Fuat Avni denen adam hakikaten senin için bir tehdit oluşturuyorsa onu yakalamaktır." ifadelerini kullandı.