TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda dinlenilen eski Ankara Valisi ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü olarak göreve geldiğimde atamalarda 81 il emniyet müdürünün 65-70’i FETÖ’cüydü dedi.
TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun dinlediği Merkez Valisi Kılıçlar, Adil Öksüz konusunda, "Ertesi gün sivil bir şahsın serbest bırakıldığını duydum. Darbe gecesi ’Ben orada arsa alıyordum’ gibi saçma bir sebeple olması çok garip. Hemen yakalanması talimatını verdim. Uçağa binerek yurt dışına çıktığını duydum" ifadesini kullandı.
"Emniyet Genel Müdürü olarak göreve geldiğimde atamalarda 81 il emniyet müdürünün 65-70’i FETÖ’cüydü" diyen Kılıçlar, "Ben göreve geldikten sonra bu sayı 75 e çıktı. Biz atamalarda ikazımızı yapıyorduk. Efendim şu şu açılardan uygun değildir diyorduk ama neticede karar siyasi iradenindir" ifadelerini kullandı.
Kılıçlar, etrafındaki yapının ne olduğunu bildiğini vurgulayarak, "Kendi başıma bunu yürütecek durumda değildim. Ben talimat versem de aşağıdaki yapının bunu eğip bükeceğini ve amacına ulaşamayacağını bildiğim için anlattığım gibi ben göreve başladığımda FETÖ’cü sayısı 65-70 iken, ben göreve başladıktan sonra bu sayı 74-75 oldu. Ben sadece uyardım ama benim uyarılarım dikkate alınmadı" diye konuştu.