HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’e sözlü saldırı ve yolaçtığı duygusal tahribatla adım adım ölüme sürüklenmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, “O vali oturduğu koltuğa layık değildir. Hukuki süreç işletilmeli ve Vali Cebiroğlu istifa etmelidir.” dedi.

Saruhan Oluç, yazılı açıklamasında, öğretmenlere müfredat, disiplin ve kılık kıyafet yönetmelikleri, elverişsiz çalışma koşulları, düşük ücretler, kadrolaşma sorunları gibi çeşit çeşit araçlarla zulmeden bir devlet anlayışının temsilcisi olan Vali Cebiroğlu'nun da hakaret ederek ölüme yol açtığını ifade etti.

Oluç, “Ülkenin Cumhurbaşkanı, üniversitelerde öğretim üyelerinin oylarıyla seçtikleri kişileri değil de sandıktan çıkamayanları rektör olarak belirlerse; devletin valisi de öğretmenlere pervasızca sözlü şiddet uygulama ve aşağılama cüretini kendinde bulur. Onlardan etkilenen vatandaş da Giresun'da cenaze evini taşlar, Trabzon'da Fenerbahçe kafilesinin otobüsünü kurşunlar. Halil Serkan Öz, öğrencileri için hazırladığı listelerdeki kitapları okuyan akıllarda ve kalplerde yaşayacak, çoğalacaktır. Hayaller hakikate kavuştukça, devlet ve temsilcilerinin bu acımasızlığı da sahnelenemeyecektir. Aklıyla kalbini buluşturup var gücüyle çalışan; öğrencilerine düşünme, sorgulama, yaratma ve üretme yönünde eşlik eden; özgür bireyler olmaları için kanallar açmalarına destek olan öğretmenler barışın ve yaşamın teminatıdır. “ diye konuştu.

Hukuki sürecin işletilmesi ve Vali Cebiroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini vurgulayan HDP’li Oluç, “Kötülüklerin sıradanlaşmasına alışmayacağız. İnsanların ötekileştirilmediği, yok sayılmadığı, ezilmediği, öldürülmediği; herkesin eşit yurttaş olduğu bir ülkenin hayalini kurmakta ve bu hayali hakikate taşımakta ısrarcı ve kararlıyız.” diye ifade etti.