Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitingi öncesinde protesto edildi. HDP seçim bürosu önünde toplanan bir grup, Erdoğan'ın bulunduğu otobüse sırtını dönüp ‘Hırsız Erdoğan' sloganları attı. Erdoğan sahneye çıkarken ise başka bir grup tarafından yuhalanınca polis gazla müdahale etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için Van’a geldi. Vanlıların ilgi göstermediği mitinge Erdoğan bir saat gecikmeli olarak 16.00 sıralarında başladı. Erdoğan miting alanına geçerken HDP seçim bürosu önünden geçtiği sırada protesto edildi. Erdoğan'ın bulunduğu otobüse sırtını dönerek zafer işaretleri yapan grup ‘Hırsız Erdoğan’ sloganları attı. Polis grup önünde etten duvar ördü, otobüsün geçişinin ardından grup dağıldı.

CUMHURBAŞKANI SAHNEYE ÇIKARKEN ORTALIK KARIŞTI

Van AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk’ün konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıktı. Erdoğan'ın sahneye çıkmasıyla birlikte grup tarafından yuhalandı. Polis, gruba gazla müdahale edince ortalık karıştı. Polis, edinilen ilk bilgilere göre, 4 kişiyi gözaltına aldı. Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nin diğer tarafına geçen HDP seçim minibüsüne de gaz atıldı.