Vatan Partisi, Ankara milletvekili adaylarını düzenlediği törenle halka tanıttı. Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve Hulki Cevizoğlu da Sürmeli Otel’de düzenlenen etkinliğe katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törenin açılış konuşmasını Doğu Perinçek yaptı. Perinek, “ABD’nin hem Türkiye’nin bölünmesi, hem de ekonomik olarak Türkiye’yi borç batağına sokma planı 24 Temmuz’da TSK’nın başlattığı operasyonlarla çökmeye başlamıştır. Türkiye’nin önünde yeni bir dönem vardır. Bu dönem aydınlanma ve kalkınma dönemidir.” dedi.

Ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin söz aldı. Aynı zamanda seçimlerde, Ankara’dan 1. Bölge milletvekili adayı olan Pekin, Türkiye'nin bölünmemesi için Ortadoğu’da oluşmaya başlayan birliğe katılmak gerektiğini, her türlü olumsuz koşula rağmen önümüzdeki dönemin milli devletin kurulacağı dönem olduğunu savundu.

Üçüncü konuşmacı ise Öcalan'ı sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur, “Vatan Partisi içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Biz Atatürk devrimini tamamlayacak partiyiz. Yüzde yüz başaracağız, hiç kaygı duymuyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, Ankara Üniversitesi öğrencisi, Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Güldane Pekdoğan’ın "Vatan Partisi Gençlik Kolları Öncü Gençlik’in her dönemde en önde yer aldığı ve bundan sonra hiç çekinmeden, korkmadan en önde yer alacağını" vurgulamasıyla sona erdi.