Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, kendilerine tahsis edilen miting meydanının Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’a verilmesine itiraz etti. Karara tepki gösteren İl Başkanı Nevzat Batmaz, dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, 7 Mayıs 2015 tarihinde, 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları miting için Seyhan 1'inci İlçe Seçim Kurulu'ndan İstasyon Meydanı’nı istedi. Bu başvurudan 8 gün sonra (15 Mayıs 2015) Adana Valiliği, Cumhurbaşkanı’nın ‘halkla buluşma toplantısı yapmak istediğini’ belirterek, bu yerin siyasi partilere tahsis yapılmamasını istedi. Ancak Seyhan İlçe Seçim Kurulu, bu talebe 'seçim propaganda faaliyetinin başlaması ve yerin siyasi partilere ayrılmış olması' nedeniyle ret kararı verdi. İl Seçim Kurulu, bu kararı iptal ederek, alanın Cumhurbaşkanı’nın yapacağı ‘halkla buluşma' faaliyeti için Valiliğin kullanımına bırakılmasına kararlaştırdı.

Vatan Partisi İl Teşkilatı, YSK’ya yapılan itiraz öncesi Adana Adliyesi önünde bu kararı protesto etti. 'Miting hakkımız, söke söke alırız. Direne direne kazanacağız. Miting hakkımız; hakkımızı alırız.' şeklinde sloganlar atan grup adına konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Turgut Okyay, seçim propagandası başladıktan sonra Cumhurbaşkanı'nın partilere ayrılan yerde, ‘Halkla buluşma’ toplantısı yapmasının, diğer partileri eleştirmesinin yasalara aykırı olduğunu kaydetti. Başka kişilerin bu alanlarda miting yapamayacağını dile getiren Okyay, "Partimizin zamanı sınırlıdır. Sadece boş günümüz 29 Mayıs olduğu halde, Valilik özellikle Cumhurbaşkanı adına aynı gün ve saatte miting yapmak için başvuruyor. Bu, hakkın suiistimalidir, kötüye kullanılmasıdır. Böyle bir şey olamaz. Hiç kimse partilerin miting yapma hakkını elinden alamaz. Anayasa'yı çiğneyerek hiçbir yere varamayız. Herkesin yasalara saygılı olması lazım." dedi.

Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun haklı olarak Valiliğin talebini reddettiğini hatırlatan Okyay, Valiliğin hiçbir hakkı olmamasına rağmen İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiğini ifade etti. Emekli hakim Okyay, "Cumhurbaşkanı, Anayasa’ya saygılı olmak zorundadır. Tarafsızlığı için yemin etmiştir. Ama tarafsızlığı bırakmıştır. Biz hakkımızı söke söke alacağız. Hakkını aramayanın hakkı yoktur." diye konuştu.

Açıklama sonrası, Vatan Partisi İl Başkanı Nevzat Batmaz ve diğer yöneticiler, YSK’ya yönelik itiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na verdi.