CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin iktidara geldikten sonra vatandaşı unuttuğunu belirterek, Kendilerine altın kaplamalı klozetli tuvalet yaptırıyorlar. Harcanan her kuruş tüyü bitmemiş yetimim hakkından alınıyor dedi.

Sakarya Kent Meydanı'nda yapılan mitingde vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır iktidardaki AK Parti'nin şikayet etme hakkının olmadığını vurguladı. Bu sürede bunlara hiç kimsenin önlerine engel çıkarmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "13 yılda ne oldu. İşte size tablo. 13 yılda 17 milyon yoksulumuz oldu. 6 milyon 240 bin işsizimiz oldu. Yanlış politika sebebiyle 2 milyon Suriyelimiz oldu. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz oldu. İki Trakya bölgesi alanı artık çiftçi ekmiyor. Niye ekmiyor, zarar ediyor. Çiftçi borç içinde. 5 milyon vatandaş borç batağında. Hangi sorunu çözdüler. Köşeyi döndüler. Siyaset sorun çözme alanıdır. Siyaset sorun çözmek için vardır, eğer siyaset kendisi sorun olursa ülke için felakettir."

'SANA PARAYI ALTIN KLOZETLİ TUVALET YAPTIR DİYE VERMEDİ BU MİLLET'

AK Parti'nin iktidara geldikten sonra vatandaşı unuttuğunu, kendilerine altın kaplamalı klozetli tuvalet yaptırdıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ben merak ediyorum, bu israf neden. Neden bu israf yapılıyor. Harcanan her kuruş tüyü bitmemiş yetimim hakkından alınıyor, her kuruş. Her kuruşun hesabını siyasetçi bu millete vermek zorundadır. Sana parayı altın klozetli tuvalet yaptır diye vermedi bu millet. Sana parayı yoksulluğu gider diye verdi. İşsizliği gider diye verdi. Esnaf kazansın diye verdi. Çiftçi üretsin diye verdi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verecekleri ikramiye için kaynak soranlara da "Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim emekliye vereceğim." diye anlattı.