TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Ali Uzunırmak, hükümetin bazı olaylarla ülkücüleri provokasyonların içine çekmek istediğini söyledi. Son olup biten olaylara rağmen Türkiye’nin üzerine deli gömleği giydirilmiş gibi akıl tutulması yaşadığını vurgulayan Uzunırmak, "Bugün Türkiye’ye baktığımızda inanılmaz şekilde söylenenle yapılanın tersine olduğu, adına münafıklık alametlerinin kutup yıldızı şekline geldiği bir iktidarla karşı karşıyayız. Söylenen ile yapılan 180 derece farklı ama gelin görün ki bu algıyı çok yüksek bir marifetle oluşturulabilmiş olmaktan dolayı da vatandaşımız adeta deli gömleği giydirilmiş bir akıl tutulmasını yaşamaktadır." dedi.

Partililerle Aydın’da bir araya gelen TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, hükümetin tüm uyarılara rağmen tedbir almadığı gibi olaylar sonrası da görevlerini yerine getirmeyerek açıkça ülkücülerin provakasyonun içine çekilmek istendiğini söyledi. Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayların bu yönde geliştiğini ifade eden TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Ali Uzunırmak, "Üniversitelerle ilgili özellikle Ege Üniversitesi ile ilgili tedbir alınmasını istedik. Ama tedbir alınmadı. Buradan açıkça ifade etmeliyim ki gerilimden ve ülkücüleri çeşitli provokasyonların içerisine çekmekten adeta bir politika çıkartmak isteyen hükümet yetkilileridir. Tehlike bağıra bağıra geliyorum demiştir. Çatışmanın önlenmesi için tedbir alınmadığı gibi, çatışma sonrasında da gerilimin tırmanması için şartların oluşması için hükümetin bilerek, kasten bilerek bir takım görevlerini yerine getirmemesi anlamını taşımaktadır. Hiçbir şeyi unutmuyoruz. Her şeyi not ediyoruz. Herkes bilsin ki bizim tavrımız bu gerilimden sebeplenmek isteyenlere fırsat vermeyecek şekilde not eden ve aklının bir köşesinde bunları unutmayan bir nesil olacağız. Mutlaka bir gün hesabını soracağız, hesapsız hiçbir şey bırakmayacağız. Vakur duruşumuz bizim olayları içimize sindirdiğimiz veya es geçtiğimiz anlamına gelmez. Biz hiçbir acıyı unutmayız. Psikolojik olarak MHP’yi bunaltmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en büyük eksikliğinin meseleleri yeteri kadar ve doğru tartışamamasından kaynaklandığını aktaran Uzunırmak, "Türkiye meselelerini doğru ve yeteri kadar tartışamamaktır. Hep bir taraftarlık içerisinde bir rövanş alma duygusu içerisinde Türk milleti gerilimden gerilime sürüklenmektedir. İktidar, hukukun üstünlüğüne inanıyor ve hukuka uygun işler yapıyor mu? Yasaların ve kanunların çıktığı, demokrasi var anlamına gelmez. Diktatörlerin meclislerinden de kanun çıkar. Ve o kanunlar uygulanır. Padişah kanunları da o günlerin kanunlarıdır. Önemli olan kanunların, yasaların hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine uygun çıkıp çıkmadığıdır. Yoksa meclislerdeki parmak çoğunluğuyla çıkan yasalar hukukun üstünlüğüne uygun olarak çıkmış anlamına gelmez. Sandık dışında en önemli ikinci denetim hukuk denetimidir, vicdan denetimidir. Bugün Türkiye’yi yöneten zihniyet ne yasa ne Anayasa tanıyor ne de ağzından çıkan yemine sadık kalıyor." dedi.

'VATANDAŞIMIZ BİR AKIL TUTULMASI YAŞAMAKTADIR'

Türkiye’nin üzerine deli gömleği giydirilmiş gibi akıl tutulması yaşadığını vurgulayan Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye’ye baktığımızda inanılmaz şekilde söylenenle yapılanın tersine olduğu, adına münafıklık alametlerinin kutup yıldızı şekline geldiği bir iktidarla karşı karşıyayız. Söylenen ile yapılan 180 derece farklı ama gelin görün ki bu algıyı çok yüksek bir marifetle oluşturulabilmiş olmaktan dolayı da vatandaşımız adeta deli gömleği giydirilmiş bir akıl tutulmasını yaşamaktadır. Toplum psikolojik olarak çok gergin ama, bu gerginlikler vatandaşların kendi çevresinde kalmaktadır. Bazı basın organları ve hükümet yetkilileri Türkiye’de mutlu tablo çizmektedirler. Oysa ki açlık, sefalet şiddet her yönüyle yaşanmaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Ali Uzunırmak, Erdoğan’ın tarafsızlık yeminini tutmadığını, tarafsız olması gerekirken meydanlarda parti liderlerini hedef aldığına dikkat çekti.