Bugün milletvekilliği sona eren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Hamdolsun ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da tabi ki hizmet devam eder.” dedi. Bakan Yıldız, enerji kesintileriyle alakalı tedbirlerin denetimi için sabaha kadar çalışacağını kaydetti.

AK Parti’de 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakan olarak son oyunu Kayseri’de kullandı. Besime Özderici İlköğretim Okulu'ndaki 1007 numaralı sandıkta oy kullanan Yıldız, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Milletvekilliğinin bugün itibariyle sona erdiğini belirten Yıldız, seçim dönemindeki kırgınlıkların devam etmemesi temennisinde bulundu. Bakan Yıldız şunları söyledi: “Bütün partilerin 2 aylık seçim kampanyasından sonra bugün nihai finale ulaşmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yarın sabaha Türkiye’nin yeni bir Türkiye için uyanacağını ve istikrarın korunacağına olan kanaatimi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Seçim dönemlerinde zaman zaman üsluptan kaynaklanan kırgınlıkların da bundan sonra devam etmemesi lazım geldiğini söylemek isterim. 4 yıllığına Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceğini oyladık.”

ENERJİYLE ALAKALI SABAHA KADAR GÖREVİMİN BAŞINDA OLACAĞIM

Hemen Ankara’ya hareket edeceğini belirten Bakan Yıldız, “Saat 14.00’da enerji sistemiyle alakalı enterkonnekte sistemin 21 tane dağıtım ve 22 iletim bölgesinden canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip ettiğimiz bir sistem kurmuştuk. 686 tane büyük trafo merkezimiz bütün güvenlik ve teknik kapasiteleriyle beraber bugün orada takip edeceğiz. Görevimiz akşam 17.00’a kadar değil sabah saatlerine varıncaya kadar sürecek. Ben de orada sabahlamayı düşünüyorum.” dedi.

BUNDAN SONRA DA HİZMETE DEVAM

Bundan sonra hangi görevi yapacağıyla ilgili bir soruya Bakan Yıldız, “Nasip, bakalım Allah neyi nasip edecek. Bugün itibariyle milletvekilliğimizi noktalamış olacağız. İyisiyle, tüm gayretleriyle hamdolsun Kayserimize ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra tabi ki hizmet devam eder.” şeklinde cevap verdi. Bakan Taner Yıldız, okuldan ayrılırken kendisine çay ikram eden kantin görevlisiyle sohbet etti. Kantinden 200 lira vererek bisküvi satın aldı.