Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidara ağır ifadelerle yüklenerek, "İhaleci, komisyoncu, kumpasçı bir düzenle karşı karşıyayız. Sınavlarda şifreci bunlar. Bunlar, medyada havuzcu, sporda dopingci, atamada torpilci. Seçimden önce hileci, seçim günü kedici bunlar. Baba-oğul yiyici bunlar. Nereye dokunsan pislik, rüşvet, yalan, talan.” dedi.

Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Teşkilatı Seçim Kampanyası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, projelerini açıklarken iktidarın politikalarını eleştirdi. Atatürk Spor Salonu'ndaki törende Ağbaba, günümüzde ülkenin yaşadığı kaotik durumu ‘alacakaranlık dönemi’ olarak nitelendirdi. İktidarı eleştiren Ağbaba, “İhaleci, komisyoncu, kumpasçı bir düzenle karşı karşıyayız. Sınavlarda şifreci bunlar. Bunlar, medyada havuzcu, sporda dopingci, atamada torpilci. Seçimden önce hileci, seçim günü kedici bunlar. Baba-oğul yiyici bunlar. Nereye dokunsan pislik, rüşvet, yalan, talan. Bu alaca karanlık düzenine son vermek zorundayız. Tepeden tırnağa değişimin zamanı geldi. Yüreklerimizi avuçlarımıza alıp, düştük yola. Hükümeti değiştirme yetmez, düzeni de değiştireceğiz. Gün, cesur yürekli olmanın günü.” diye konuştu.

"CESUR YÜREKLERİN İKTİDARINDA EŞİT TÜRKİYE OLACAK"

Türkiye'nin eşitliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Veli Ağbaba, şöyle devam etti: "Cesur yüreklerin iktidarında eşit Türkiye olacak. Cesur yüreklerin iktidarında kardeşlik olacak. Cesur yüreklerin iktidarında düşünce ve ifade özgürlüğü sağlanacak. Cesur yüreklerin iktidarında üreten Türkiye kurulacak. Adaletin sağlandığı, hukukun uygulandığı ülkeyi cesur yürekler kuracak. Temiz Türkiye'ye cesur yüreklerin iktidarında kavuşacağız. Güçlü Türkiye'yi cesur yürekler kuracak. Kalıcı barış için cesur yüreklerle iktidara yürüyeceğiz. Cesur yüreklerin iktidarında gerçek demokrasi olacak. İyi bir gelecek cesur yüreklerle mümkün olacak. Cesur yüreklilerin iktidarında Türkiye, refah ülkesi olacak. Cesur yüreklerin iktidarında işçi hakkını alacak. Cesur yüreklerin iktidarında emeklimiz rahat nefes alacak. Cesur yüreklerin iktidarında üniversiteler özerkleşecek, gençlik özgürleşecek. Cesur yüreklerin iktidarında inanç özgürlüğü ve gerçek laiklik olacak."

İktidara geldiklerinde üniversitelerin özerkleşeceğini ifade eden Ağbaba, "Üniversite eğitimi, YÖK'ün gölgesinde olamaz. Gençliği darbe zihniyetinin karanlığına emanet edemeyiz. Halk Partisi iktidarında, 12 Eylül artığı YÖK kalkacak. Üniversite öğrencilerine rektörlük seçimlerinde oy hakkı verilecek. Bıyık farkıyla rektör atama son bulacak." dedi.

"CEMEVLERİ İBADETHANE SAYILACAK"

Veli Ağbaba, cesur yüreklerin iktidarında inanç özgürlüğü ve gerçek laikliğin olacağını ifade ederek, "Laiklik demokrasinin vazgeçilmez bir ayağıdır. Laik olmayan ülkelerde demokrasi mutlaka ama mutlaka eksik ve aksak olur. Biz gerçek laiklikten yanayız. Bizim iktidarımızda inanç alanıyla ilgili bütün kurumlar yeniden sivil bir anlayışla yapılandırılacaktır. Cemevleri ibadethane sayılacak, yasal güvence verilecek. Her inanç grubu, her dini cemaat özgürce örgütlenebilecek." şeklinde konuştu.

"MAZOTTAN VERGİYİ KALDIRACAĞIZ”

Ağbaba, mazotun sorun olmaktan çıkacağını ifade ederek, "Pırlantadan vergi almıyorlar. Özel uçakların benzinlerinden vergi almıyorlar ama mazottan vergi alıyorlar. Hem de ne vergi. Mazotun vergisi kendisinden pahalı. Biz mazottan vergi almayacağız. Hekimhan'dan Yeşilyurt'a, bütün çiftçilerimiz için mazot sorun olmaktan çıkacak. Litresi 1,5 olacak. Cesur yüreklerin iktidarında toprak işlenecek, üretici gülecek." diye ifade etti.

"MECLİS'TE ÇOK YALNIZ KALDIM"

Veli Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimden sonra Meclis'te yalnız kalmak istemediğini belirterek, "Biz herkesin vekili olduk. Ama bu dönem yalnız kalmak istemiyorum. En az iki cesur yürek daha gerekli. Çıtamız 3 ise oy vermek yetmez. Kapı kapı dolaşacağız, 7 Haziran'a kadar çelik çarık, demir asa kuşanacağız. Kırgınlık, dargınlık demeyeceğiz. Omuz omuza verip, çalışacağız. Bugün bir yürüyüş başlatıyoruz. Cesur yüreklerin yürüyüşü. Bir devrim daha yapacağız. Bir devrim daha ezilenden, sömürülenden, horlanandan, dışlanandan yana. Bir ülke kuracağız, özgür ve eşit olacak. Bu devrim için Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP, Erzurum'da buzda donanların, Adana'da suda boğulanların, Kahramanmaraş'ta göçükte unutulanların, Soma'da madene gömülenlerin partisidir. CHP, Sivas'ta yananların, Başbağlar'da kurşuna dizilenlerin, Roboski'de üzerine bomba atılanların partisidir. CHP, Mersin'de Özgecanların, Pozantı'da çocukların, Kerkük'te Türkmenlerin, Şengal'de Ezidilerin, Bosna'da Boşnakların, Gazze'de Filistinlilerin partisidir." ifadelerini kullandı.