CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan otobüse düzenlenen saldırının "tesadüf" olmadığını belirterek, "planlı bir saldırı olduğunu düşündüğünü" söyledi. Ağbaba, "Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birisi Rize’den gelirken bir kavşak, bir viyadük üzerinde saldırıya uğramasının bir tesadüf olduğunu düşünmüyoruz biz. Bunun planlı bir saldırı olduğunu düşünüyorum ben şahsen. Özelikle viyadüğün üzerinde yapılması ve şoförün hedef alınması, otobüste bulunan bütün Fenerbahçelilerin hedef alındığı anlamına geliyor." dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Veli Ağbaba açıklamasında Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ve Devrimci Halk Partisinin (DHP), seçimlerde CHP'yi destekleme kararı aldığını duyurdu Basın toplantısında TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak ile DHP Genel Başkanı Celal Özcan kısa birer açıklama yaparak seçimlerde CHP'yi destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağbaba, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birisi Rize’den gelirken bir kavşak bir viyadük üzerinde saldırıya uğramasının bir tesadüf olduğunu düşünmüyoruz biz. Bunun planlı bir saldırı olduğunu düşünüyorum ben şahsen. Özelikle viyadüğün üzerinde yapılması ve şoförün hedef alınması, otobüste bulunan bütün Fenerbahçelilerin hedef alındığı anlamına geliyor. Can kaybı olmaması memnuniyet verici. Bütün Fenerbahçelilere geçmiş olsun diliyorum. Bu konu mutlaka araştırılıp bulunmalı. Fenerbahçe otobüsle tek başına gitmiyor. Yanında korumalar var. Eskort var. Böyle bir ortamda hedef gösterilerek şoförün vurulması da altı çizilmesi gereken bir nokta olduğunu düşünüyorum ben." şeklinde konuştu.

Saldırının neden yapılmış olabileceğine dair düşüncesi de sorulan Ağbaba, "Türkiye günlerden beri alışık olmadığımız şeylerle karşılaşıyoruz. Gündem değiştirmeye yönelik bir şey olabilir. AKP gündem değiştirerek belki üzerindeki bu yoğun çöküşü önlemeye çalışıyor olabilir. Bunun araştırılması lazım." diye ekledi. Ağbaba, "Ayrıca kulüp başkanlarının gerilim yaratacak açıklamaları da son bulmalı. Bu konuda Futbol Federasyonu'na da önemli görevler düşüyor. Futbol federasyonuna da çok önemli görev düşüyor.” diye konuştu.

Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in yeniden aday gösterileceğine ilişkin soruya, "Önemli bir siyasetçi. Partimizde milletvekili olarak devam etmesi bizim için olumlu. Destekleriz" cevabını verdi.