Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef izleyince dehşete düştük. '400 vekil çıkarsaydı bir parti, böyle olmazdı' diyor. Bu hem vatana ihanet suçu hem de şehitlere saygısızlık. Demek ki bugün onlarca asker, 400 milletvekili çıkarılamadığı için şehit veriliyor.” dedi.

Veli Ağbaba, Hakkari Dağlıca'da PKK’lı teröristlerce askerlere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Cumhuriyet tarihinde ülkenin ilk kez böyle bir acze düştüğünü ifade eden Ağbaba, buna karşın hükümet ile Cumhurbaşkanı'nın hiçbir şey olmamış gibi davrandığını ifade etti. CHP Milletvekili Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef cumhuriyet tarihin en acze düştüğümüz gün bugündür. Halen kaç şehidimizin olduğu açıklanmış değil. Yaralıların terör örgütü PKK’lıların elinde olduğu bir dedikodu var. Aradan bir gün geçmesine rağmen halen kaç şehidimiz var, yaralımız var bilinmiyor. Maalesef hükümet, AKP, Cumhurbaşkanı hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Yine Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda sorumluluk alarak davranıyor. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Başbakan’dan randevu istedi. Maalesef Türkiye en zor günü yaşamaya devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programındaki açıklamalarına değerlendiren Ağbaba, şunları kaydetti: “Bugün polemik yapılacak gün değil ama anlaşılıyor ki bütün bu şehitlerin ölüm sebebi, evlere ateş düşmesinin nedeni bir partinin 400 milletvekilini çıkaramaması olarak anlaşılıyor. Bu büyük bir suç. Vatana ihanet suçu. Şehitlere saygısızlık. Demek ki bugün onlarca asker 400 milletvekili çıkarılamadığı için şehit veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de bir şehit yakınının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söylediği sözler doğru oluyor. Şehit yakını ‘Sen başkan olamadın diye, oyların düştü diye bizim çocuklarımız şehit oluyor’ demişti. Eğer bu bir savaş ise kadın erkek çoluk çocuk savaşalım. Eğer bu bir savaş değil ise bizim çocuklarımız neden toprağa düşüyor” diye soruyor şehit yakını. Bu soruyu tüm Türkiye’nin dikkatle dinlemesi ve cevaplaması gerekiyor. Maalesef dün akşam izleyince dehşete düştük. 400 vekil çıkarsaydı bir parti böyle olmazdı diyor. Demek ki bu olayda Sayın Cumhurbaşkanı'nın parmağı var."

Kanın durması için herkesi sorumlu davranmaya çağıran Veli Ağbaba, “Öncelikle Cumhurbaşkanı'nın en azından susması, hükümetin sorumluluk alması, tüm partilerin ortak hareket etmesi gerekiyor. Biz bu konuda sorumluluk almaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Askerlerimiz, polislerimiz katledilirken halen devletin başındakiler hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorlar. Halen gelecek seçimin hesabını yapıyorlar. Şehitlerimiz oya değişilmemeli. Şehitlerimizin sayısı birilerinin oyunu artırabilir ama şehitlerin oya tahvil edilmemesi gerekiyor.” dedi.