Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, içinde silah olduğu ortaya çıkan MİT'e ait tırlarının durdurulmasına ilişkin davada gizlilik kararı verilmesiyle ilgili “Neyi gizliyorsun? Gizlemek istediğin ne? Gizlemek istediğin senin suçlu olduğunu gösteriyor. Sen suçlu olmazsan, bu iş içerisinde suç işlememiş olsan gizlilik kararı almazsın.” dedi.

Veli Ağbaba, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler kapsamında seçim bölgesi Malatya’da ziyaret programına başladı. Bu çerçevede Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Ağbaba, burada gazetecilerin sorularına yanıtladı. Gazetecilerin Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülmeye başlanan Adana ve Hatay’da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davanın ilk duruşmasında gizlilik kararı verilmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Ağbaba, kararın Türkiye’de yargının siyasallaşmasının bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Yargı mekanizmasının siyasetin kılıcı haline geldiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: “Türkiye'de hukuk uzunca yıllardan beri siyasallaşmış durumda. Siyasetçilerin bir kılıcı olmuş durumda. Bugün de kendine muhalif olan, AKP kendine muhalif olan, kendini suçüstü yakalayan savcılarla, askerlerle ilgili bir hukuksuzluk yaptı. Tam bir hukuk garabeti yaşanıyor. Hiç olmadığı kadar Türkiye'de hukuk siyasallaşmış durumda. MİT tırlarının içerisindeki sorgulanmıyor, MİT tırlarında giden silahlar sorgulanmıyor. MİT'e ait tırlarının içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin belgelerle açıkladığı içerisindeki silahlar, IŞİD militanlarına giden silahlar sorgulanmıyor, o tırları yakalayan askerler, savcılar, hakimler sorgulanıyor. Bu 17 Aralık'tan beri devam ediyor. MİT tırlarına silah koyanlar, silah sevk edenler, hukuksuzluk yapanlar mutlaka yargılanacaktır. Mutlaka hesaplarını vereceklerdir. Türkiye'de yargı siyasallaşmış. Poyrazköy Davası beraatla sonuçlandı. Hukuk herkese lazım. Biz, o zamanda Poyrazköy ve Ergenekon'la ilgili 'bu bir kurmaca, sahte delillerle açılan dava' diyorduk. Nasıl ki bu hukuk garabetine imza atanlar hesap veriyorsa, önümüzdeki dönemde de MİT tırlarıyla ilgili açılan davada da insanlar hesap verecektir. Bir sefer yargı, siyasetin sopası olmaktan çıkarılmalıdır. Yargı tarafsız ve özgür olmalıdır."

Bir gazetecinin "Önemli davalarda gizlilik kararı alınıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Ağbaba, "Aslında hiç gizli karar almaya gerek yok. Direk Cumhurbaşkanı sonucu ilan etmiş. Sonucu vermek lazım, yargılama hikaye. Bu bir garabet. Neyi gizliyorsun? Gizlemek istediğin ne? Gizlemek istediğin senin suçlu olduğunu gösteriyor. Sen suçlu olmazsan, bu iş içerisinde suç işlememiş olsan gizlilik kararı almazsın. Bu gizli kararı alanlarda hesabını zamanı geldiğinde verir. Mit tırlarıyla Ortadoğu'ya silah gönderen ve Suriye'yi kan gölüne çevirenler bunun hesabını mutlaka verecektir." diye cevap verdi.