CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasına ilişkin, “Cumhurbaşkanı, başbakanın kopyası ve omzunda çok yıldızı olan Genelkurmay Başkanı, maalesef Türkiye’yi rezil etmiştir. Merak ediyoruz, başka bir ülkeden Edirne’ye, Tekirdağ’a saldırı olduğunda o şehirleri de mi taşıyacaklar?” dedi.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde partililerle biraraya gelen Veli Ağbaba, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması ve Türk askerlerinin geri çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltıldığını belirten Ağbaba, “Orada bulunan askerler kaçtılar. AKP’nin desteklediği, iyi çocuk muamelesi yaptığı IŞİD’le karşı karşıya gelmemek için Süleyman Şah Türbesi’ni boşalttılar. Bugün 3-4 gazete paçavrası ‘büyük operasyon’ diye manşet atmış. ‘Türk bayrağını diktik’ diyorlar. Bayrağı nereden alıp, nereye diktin? Türk toprağı olan, bizim egemenlik alanımızdaki bir toprak 3-5 katil sürüsüyle karşı karşıya gelmemek için boşaltıldı. Süleyman Şah Türbesi Malatya’dır, Akçadağ’dır. Hukuk açısından hiçbir farkı yoktur.” diye ifade etti.

Büyük başarısızlığın zafer gibi sunulduğunu söyleyen Ağbaba, “Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti açısından bir utançtır. Başta Cumhurbaşkanı, başbakanın kopyası, omzunda çok yıldızı olan Genelkurmay Başkanı maalesef Türkiye’yi rezil etmiştir. Oraya giderken her türlü bilgiyi paylaşıyorlar. Eline silah verdiğin adamlar Türkiye’nin topraklarını zapt ediyor. Biz türbeyi taşıdık diyorlar. Yarın Akçadağ’a, Malatya’ya bir saldırı olduğunda buraları da mı taşıyacaklar? Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan veya başka bir ülkeden Edirne’ye, Tekirdağ’a saldırı olduğunda o şehirleri de mi taşıyacaklar?” Türkiye tarihinde yaşanmamış bir olay yaşandı. Bu, Türkiye’nin hakimiyetinin, egemenliğinin yok olduğunun göstergesi.” diye konuştu.

Türkiye’yi seven her vatandaşın bu olayla ilgili gerçeği yakınlarına anlatmasını isteyen Ağbaba, şöyle devam etti: “Yarın AKP’liler buraya (Akçadağ’a) gelecekler ve zafer cümlelerini, aynı utanmazca şeyleri burada söyleyecekler. Bu taşınma olayı olduğu gün, Türkiye’nin itibarının kalmadığı gündür. Türkiye’yi seven, bayrağına sahip çıkan herkesin bu gerçeği halkımızın anlatmasını istiyorum. AKP’nin maaşlı sözcüleri, gazeteci-yorumcuları akşam televizyonlara çıkarak bu taşınmayı zafer diye gösterecekler. Sen güçlü bir devletsen, Ortadoğu’da sözün geçiyorsa, neden oradaki türbeyi taşıdın? Türkiye, IŞİD’den korkuyor. Eli kanlı bir terör örgütü. IŞİD farklı düşünen herkesi katlediyor. Hükümet işte bu örgütü destekliyor.”