CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Hakan Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na atanmasının hukuka aykırı olduğunu dile getiren Tezcan, "Görüyoruz ki vizyonda bir film var. Bu filmin adı Hakan Fidan ve Sırlar Odası. 77 milyon vatandaşımız şu anda bu filmi izliyor." ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan'ın siyatese girme sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında sır küpü rekabeti yaşandığını vurgulayan Tezcan, Cumhurbaşkanı'nın 'rızam dışı siyasete girdi' dediğini; Başbakan'ın ise 'ben izin verdim' dediğini aktardı. Bu sır küpü rekabetinin son evresinde Cumhurbaşkanı'nın galip çıktığını belirten Tezcan, Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na atanma sürecinin de Cumhurbaşkanı'na sır küpünü iade süreci olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Davutoğlu'nun, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı yapma ehliyeti kalmadığını dile getiren Tezcan, bütün yetkilerin kaçak saraydan yönetildiğinin, idare edildiğinin açıkça ortaya çıktığını kaydetti. "Ne yazık ki görülen tabloda Başbakan'ın pozisyonu sarayın palyaçosu durumuna düşmüştür." diyen Tezcan, bu olayın, seçim sürecinde aday listelerinin AK Parti Genel Merkezi'nden değil, kaçak saraydan yapılacağını gösterdiğini söyledi.

Fidan'ın partililiğini tescil ettiğinin altını çizen Tezcan, genel seçimlerin istihbarat gölgesinde yapılacağını savundu. "Fidan, hukuka aykırı şekilde tekrar MİT'in başına getirilmiş, MİT'in milli olma vasfına zarar verilmiştir. Böyle devam ettiği sürece, kimse MİT için 'Milli İstihbarat Teşkilatı' diyemez. Ya 'gayrimilli istihbarat teşkilatı' ya 'milli iftira teşkilatı' diyeceğiz." diyen Tezcan, yapılanların tamamının hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Bir atamayla bu kadar çok kanun hükmünü ihlal etmek, olsa olsa bu iktidara mahsustur." şeklinde konuştu.

Fidan'ın atanmasının, MİT Kanunu'nda öngörülen süre ve MGK'nın görüşünün alınması hükümlerine, Devlet Memurları Kanunu'nun yeniden atamada 6 aylık bekleme süresine, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'nun, aday gösterilmeyenlerin YSK'nın seçim sonuçlarını ilan etmesinden sonraki bir ay içinde başvurması halinde görevine döneceğine ilişkin düzenlemeye aykırı olduğunu anlatan Tezcan, her türlü hukuki ve siyasi süreçleri takip edeceklerini söyledi.

"Türk siyasetini bu kadar ahlak dışı ölçülere indiren anlayış, Türkiye'nin geleceği açısından tehlike içeriyor. İktidarı bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz." diyen Tezcan, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili soruya, "Hukuku, adaleti, Anayasa'yı, yasaları bu kadar yok sayan iktidarla hiçbir anayasa değişikliği görüşülemez. Önce hukuk sınırları içine dönecekler. Türkiye'yi muhaberat devleti gibi yönetmek isteyenler, yaptıkları komploların üstünü örtmek için anayasa değişikliği örtüsü altına saklanmaya kalkmasınlar." karşılığını verdi.