Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti hükümetinin valilere 'polis, asker ve vatandaşın canını koruyun' talimatı yerine 'oyumuz niye düştü, araştırın' talimatı verdiğini savundu.

Vatandaşı koruyamayan devletin sandık peşinde olduğunu kaydeden Vural, “Oradaki insanlara sahip çıkacak bir devlet iradesi ortaya koyamayanlar, o seçmenlerin oylarının peşinde olduğunu esefle müşahede ediyorum ki Cumhurbaşkanı da onun peşindedir. Asker, polis can derdinde AKP oy derdinde. Milletimiz vatan, bayrak derdinde, AKP oy peşinde. Hiçbir şekilde meşru müdafaa hali olmadıkça PKK’ya operasyon yapılmamaktadır.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

PKK’nın saldırdığını, can aldığını asker ve polisin ondan sonra peşlerine düştüğünü belirten Vural, şunları kaydetti: “Evet valilere verilen talimat 'PKK saldırmadan operasyon yapılmasın'. Vahimdir. AKP hükümeti valilere 'polisimizin, askerimizin, vatandaşımızın canını koruyun' talimatı yerine 'oyumuz niye düştü, araştırın' talimatı vermektedir. Vatandaşı koruyamayan devlet, sandık peşindedir. Oradaki insanlara sahip çıkacak bir devlet iradesi ortaya koyamayanlar, o seçmenlerin oylarının peşinde olduğunu esefle müşahede ediyorum ki Cumhurbaşkanı da onun peşindedir. Asker, polis can derdinde AKP oy derdinde. Milletimiz vatan, bayrak derdinde AKP oy peşinde. Hiçbir şekilde meşru müdafaa hali olmadıkça PKK’ya operasyon yapılmamaktadır.”

“Ne gariptir ki devlet terör örgütüyle mücadele etmemiş, müzakere etmiş.” diyen Vural, şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütünün silahlarıyla birlikte kalmasını sağlamış, uyuyan bombalar yerleştirilmiş, devleti uyutmuşlar, basını uyutmuşlar, şimdi de kalkmış diyorlar ki, teröristleri ihbar edene ödül veriyor ey millet. Devlet görevini yapmıyor, millete 'ihbar et' diyor. Ben sana ihbar edeyim. Sana ihbarımı yapıyorum. Terör örgütünün silahlarıyla birlikte kalmasına göz yuman '2013 yılından bu yana yığınak yapıyorlardı' diyen ey Ahmet Davutoğlu terör örgütünü korumak ve kollamaktan, terör örgütü silahlarıyla birlikte varken gözünü kapatmaktan dolayı seni ihbar ediyorum. Yalçın Akdoğan terör örgütünün silahlarıyla birlikte kalmasını sağlayıp, terörle mücadeleden vazgeçen, teröristleri dağdan ovaya, ovadan şehre indiren politikalarınızdan dolayı PKK’yı koruma ve kollamaktan dolayı sizi ihbar ediyorum. Beşir Atalay, Bülent Arınç, dönemin Başbakanı. 'Silahları bıraksınlar' dedin, 'çözüm başlar' dedin silahı bırakmadılar. 'Silahlarını gömsünler, gitsinler' dedin, gitmediler. Silahlarıyla birlikte kalmalarını sağladınız. İşte ihbar ediyorum. 29 Ekim’de PKK ve PYD’ye peşmergeyi silahlarıyla birlikte destek verdiren Cumhuriyet Bayramı'nda vatan topraklarını PKK’ya destek amacıyla peşmergeye açanları ihbar ediyorum. Ödül yönetmeliğini açıklamışsınız. Ödülleri işte size ihbar. PKK’yı koruyan kollayan güçlendiren bugün askerimizi ve polisimiz öldürecek noktaya getiren devleti uyutan bu yöneticileri terör örgütü koruyup kollayan cesaretlendiren politik açılımlarla siyasi amaçlarına ulaşmasını sağlayan Kandil’de terör örgütünün güvenli bölge halinde kalmasını sağlayanları ihbar ediyorum. Bu ödül yönetmeliği ile ilgili bu açık ihbarım çerçevesinde bir ödül vereceklerse bunu da Mehmetçik Vakfı'na bağışlasınlar. Terörle mücadele görevini yapmayan, devlet görevlileri, siyasi yöneticiler askerimi kışlaya, polisimizi karakola hapsederken terör örgütünün asayiş birimleri kurmasına göz yumanlar sizler sorumlusunuz. Hiçbir kumpas bu sorumluluğunuzun üstünü örtemeyecektir.”

DOLMABAHÇE’DE MUTABAKAT YAPANLARI VATANDAŞLARIMIZ OYLARIYLA İHBAR ETTİ

1 Eylül 2014 tarihinde Başbakan Yardımcıları arasında görev dağılımı yapıldığını, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Hükümet Sözcülüğü, Danıştay'la ilişkiler ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı görevleri verildiğini kaydeden Vural, şöyle konuştu: “Yeni 2015 yılında AKP’nin seçim kampanyası hükümeti. Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da yok, Numan Kurtulmuş da yok, Cevdet Yılmaz da yok, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul da yok. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ne oldu? Böyle bir kurul var mıydı, yok muydu. Bülent Arınç başkanlığını yürütüyor diye 1 Eylül 2014 ‘de genelge yayınlamıştınız. Şimdi Terörle Mücadele Yüksek Kurulu başkanlığı diye bir şey yok. Dolayısıyla bugün geldiğimiz bu süreçte eğer milletimiz, vatandaşlarımız ödüllendirecekseniz siyasi iradesi ile PKK terör örgütü ile mücadele etmeyipte müzakere edenler Dolmabahçe’de mutabakat yapanları, edenleri vatandaşlarımız oylarıyla ihbar etti zaten. Oylarıyla ihbar etti. Ben de onları ihbar ediyorum.”