Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İpek Medya grubuna kayyum atanmasına tepki gösterdi. Vural, "Maalesef bugün bir medya grubuna el konulurken havuz medyasında görev yapanlar bu medya grubuna kayyum olarak atanmıştır. Bu medya grubuna ve şirketlere atananlar AKP'nin Ümraniye meclis üyesi, AKP'nin Çankaya meclis üyesi, AKP milletvekilinin kardeşi bugün hepimizin tartıştığı operasyonda kayyum olarak atanmıştır" dedi.

Seçim çalışmalırı için Kars'a gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TRT'nin bir partinin yayın organı olup olmadığını soran Vural, "İşte bir tarafta TRT, havuz medyası, diğer taraftan da kendilerine biat etmeyen medyaya yönelik uydudan indirme, dijital platformdan indirme, olmadı onların şirketlerine baskınlar ve kayyumlar atama, bir korkutma sindirme dönemi haline gelmiştir. Maalesef bugün bir medya grubuna el konulurken havuz medyasında görev yapanlar bu medya grubuna kayyum olarak atanmıştır. Bu medya grubuna ve şirketlere atananlar AKP'nin Ümraniye meclis üyesi, AKP'nin Çankaya meclis üyesi, AKP milletvekilinin kardeşi bugün hepimizin tartıştığı operasyonda kayyum olarak atanmıştır" ifadelerini kullandı.

Sürecin hukuki boyutuna da değinen MHP'li Vural, "Şimdi bu kararı veren hakim bu bilgileri bu isimleri nereden aldın? Senin eline kimler tutuşturdu? Bu memlekette bir tek havuz medyası, ihale havuzları mı acaba hep güçlü olacak? Bu memleketin hakkını hukukunu gasp edenlere karşı hukuk ne zaman işleyecek? O bakımdan yapılan operasyon ile görülmektedir ki parti devletinden sonra parti sermayeleri oluşturulmak isteniyor" diye konuştu.

1 KASIM'DAN SONRA HÜKUMET KURULACAKTIR

1 Kasım yaklaşırken tehditlerin bunlarla da sınırlı kalmadığını anlatan Vural, şunları söyledi; "Mehmet Ali Şahin 1 Kasım’dan sonra seçim yenide konuşulacak deyip Türkiye'yi bir istikrarsızlıkla tehdit edecek noktaya gelmiştir. Türkiye artık 1 Kasım’dan sonra hükumet kuracak, artık seçimi değil milleti ve geçimi düşünecek bir mutabakat hükumeti oluşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz Türkiye'yi istikrarsızlığa mahkum ettirmeyeceğiz. Meclis Başkanı ise koalisyon olursa iş bulamazsınız demek suretiyle milletimizi işsizlikle itham eder duruma gelmiştir."