Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Adana milletvekili adayı tarihçi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Ermeni soykırımı iddialarına temel oluşturan Osmanlı Devleti’nin yaptığı tehcirin (göç ettirme) sorumlularının başta İngiltere, Fransa, Rusya ve perde arkasında ise Amerika’nın olduğunu belirtti.
Yuvalı, Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (DASEV) düzenlediği “Ermeni Soykırım İddiaları ve Gerçekler” konulu konferans verdi. Yuvalı, Ermenilerin tarihte hiçbir zaman bağımsız devlet kuramadıklarını, hep başkalarının egemenliği altında yaşadıklarını belirtti. Yuvalı “Osmanlı Devletinde ise Ermeniler ‘millet-i sadıka’ olarak kabul edilmiştir. Türkler cephelerde ömür tüketirken diğer azınlıklar gibi Ermeniler de imtiyazlı bir sınıf haline gelmiştir. Sanatta, zanaatta, ekonomide, ticarette söz sahibi, orduda paşa, devlette sadrazam (Başbakan) olmuşlardır. İlk Mecliste Ermeni 14 milletvekili görev almıştır. Türklerle hiçbir sorunları olmayan Ermeniler en mutlu dönemlerinin Osmanlı dönemsinde yaşamışlardır.” diye konuştu.

Birinci Dünya Savaşı’ndan mağlup çıkılmasının getirdiği şartlar içinde Batılı ülkelerin Türkleri Anadolu’da da parçalama projesini hayata geçirmek istediğini ve Ermenilerin bu projede kullanıldığını vurgulayan Yuvalı, yine Rusların da amaçlarına Ermenileri alet ettiğini kaydetti. Bu süreç içinde Türk erkeklerin değişik cephelerde savaşırken evlerde sadece kadın, çocuk ve ihtiyarların kaldığını anlatan Yuvalı şöyle devam etti: “İşte Osmanlı Devletinin yönetimi altındaki Ermeniler tarihlerinin en mutlu dönemini yaşamışlarsa da, Batılı ülkelerin ve Rusların devlet kurdurma hevesine kapılarak 622 yıl boyunca birlikte yaşadıkları Osmanlıya karşı ihanet etmişlerdir. Akıl almaz yol ve yöntemlerle Anadolu’da savunmasız kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan Türk halkına karşı Hınçak ve Taşnak Ermeni terör örgütlerinde toplanarak cinayetler işlemişlerdir. Doğu Anadolu’da Rus, Çukurova’da Fransız işgalcilerden almış oldukları desteklerle bir Müslüman-Türk kıyımı başlatmışlar, bugün ağırlıklı olarak Doğu, Güneydoğu ve Çukurova’daki yüzlerce toplu mezarlıklar, şehitlikler bu Müslüman katliamının utanç belgeleridir.”

OSMANLI, ERMENİ ÇOCUĞUN SÜTÜNÜ BİLE DÜŞÜNDÜ
Türklere yönelik başlatılan katliamlar karşısında Osmanlı’nın tedbir alarak, Ermeni çetelerinin etkin olduğu yörelerdeki Ermenileri ‘Tehcir Yasası’ çıkartarak yine Osmanlı toprağı olan Suriye bölgesine göç ettirdiğini anlatan Abdulkadir Yuvalı, “Bu göç sırasında da devlet öyle titiz davranıyor ki, göç ettirilen Ermenilere yollarda zarar verilmesin diye koruma tedbirleri alıyor. Yine öyle ince düşünülüyor ki, göçe tabi tutulan ailelerin çocukları için süt ihtiyacı bile düşünülüyor. Ve esasında bu tehcir hadisesinin sorumluları, başta İngiltere, Fransa, Rusya ve perde arkasında da ABD olmuştur. Zira ABD Başkanı Wilson’un Kongreye sunduğu ‘Wilson Prensipleri’nin 12. maddesi uyarınca ‘Dağılan Osmanlı toprakları üzerinde kim, hangi halk nerede çoğunlukta ise orada devletlerini kuracaklardır’ mealindedir.” şeklinde konuştu.