Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim sonuçlarına göre MHP'nin oy oranını yüzde 30 artırdığına dikkat çekerek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) oy oranının ise yüzde 20'ye yakın düştüğünü vurguladı. Vural, koalisyonla ilgili soruya karşılık ise diğer siyasi aktörlerin bu konudaki tavırlarını dikkate almak gerektiğini ifade ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin süreçle ilgili yapacağı açıklamaları beklemek gerektiğini söyledi.

Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vural, seçmenin Başkanlık sistemi taleplerini, Cumhurbaşkanı'nın miting yapıp siyasete bulaşmasını, yönlendirme yapılmasını ve baskıyı reddettiğini ifade etti. MHP'nin bir takım değerlendirmeler yapacağını anlatan Vural, şimdiden bir yorum yapmanın doğru olmayacağını kaydetti. MHP'nin kimlerle koalisyon yapacağına dair sorulara ise Vural, bir yorum yapmaktan kaçınarak, partinin kendi içinde bir karar vereceğini vurguladı. Diğer siyasi aktörlerin bu konudaki tavırlarını dikkate almak gerektiğini ifade eden Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin süreçle ilgili yapacağı açıklamaları beklemek gerektiğini söyledi.

Vural, "Her bir açıklamanın amacı ve hedefi vardır. Bu amaç ve hedefin ne için olduğuna ilişkin sonucu gördükten sonra yapmakta büyük fayda var. Bu bakımdan bunlarla ilgili bir yorum yapmam mümkün değil, doğru da değil. Yorum değil, partimizin tutumunu ortaya koyacağız. Sayın Genel Başkanı'mızın çizdiği o çerçeve dışında herhangi bir görüşü sizlerle paylaşmam, değerlendirmem, yorum yapmam mümkün değil." diye konuştu.