MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla Adana'da durdurulan MİT TIR'larına ilişkin dün 34 askerin gözaltına alınmasını 'jandarma üzerindeki psikolojik operasyonun devam etmesi' şeklinde yorumladı. Vural, "Bu şekilde TSK’nın mensuplarının bir terör örgütüymüş gibi terör örgütü ile ilişkilendirmek amacıyla bu şekilde gözaltına alınmış olması, bir adli işlemi yaparken bunların yapılmış olması, aynı zamanda jandarma üzerindeki psikolojik operasyonun devam ettiğini ortaya koyması bakımından son derece ilginçtir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının planlı olduğunu belirterek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

FENERBAHÇE SALDIRISI PLANLI

Açıklamasında ilk olarak bu olaya değinen Vural, şu ifadeleri kullandı: “Planlı bir saldırı olduğu gayet açık ve net. Geçmiş olsun diliyorum. Ama açıkçası spor, yeşil sahalar, salonlar bizim bireysel özgürlüklerimizi alabildiğine kullanmamız gereken alanlardır. Maalesef bu alanlarda gördüğümüz şiddet kavga ve çatışma giderek özgürlük alanlarımızı kısıtlıyor. Aslında toplumsal bir şiddet sarmalı içinde olunduğu gayet açık ve nettir. Ailemizde sahalarımızda gerçekten maalesef şiddet adeta bir güç medeniyetinin yansıması olarak ortaya çıkıyor. Bu toplumsal bir ahlaki yozlaşmanın getirdiği makro ortamın bir yansıması olduğu kanaatindeyiz aynı zamanda. Herkesin sorumluluk üslenmesi gerektiği açık ve net. Yani gerçekten Türkiye değerlerinden uzaklaşıyor ve Türkiye bu yönüyle savrulmaya başladı. Bu eksende sporda şiddetin önlenmesine ilişkin kanun çıkmasına rağmen maalesef şiddet kavga çatışma alabildiğince körükleniyor. Bu konuda medyanın yöneticilerin herkesin bu konuda sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Giderek toplum nefes alamaz hale geliyor.”

Açıklamasında Adana’da durdurulan MİT TIR’ları soruşturması kapsamında yaşanan yeni gelişmelere değinen Oktay Vural, savcılığın açıklamasını okudu ve açıklamadaki “MİT ve İHH isimli sivil toplum kuruluşlarını terörle ilişkilendirmek olduğu anlaşılmıştır” ifadesine dikkat çekti.

"MİT BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU MU"

Vural, “Bir taraftan devlet sırrı kapsamında diyorsunuz bir taraftan da Halep şehri Türkmenlerine yardım götürüyordu diyorsunuz. Bu nasıl bir devlet sırrı ya? Cumhuriyet Başsavcılığı diyor ki ‘şüpheli durumuna sokulan MİT ve İHH isimli sivil toplum kuruluşu..’ MİT bir sivil toplum kuruluşu mu? Devlet kurumu değil mi? MİT üzerinden devlet kurumlarını ilişkilendirmek? Şimdi bütün bunlara bakıldığında Türkmenlere yardım yapılıyor diyorsunuz, devlet sırrı diyorsunuz. Yoksa bunu birşeyin üzerini örtmek amacıyla kamuflaj malzemesi gibi mi kullanılmak isteniyor. Bu sorunun cevabının açıklanması lazım.” dedi.

"JANDARMAYA PSİKOLOJİK OPERASYON"

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “TSK mensubunu bir terör örgütü gibi ilişkilendirmek, devlet kurumlarını terörle ilişkilendirmek değil midir? O da jandarma personeli ya. Onun için bu TIR’lar meselesinin üstünün Türkmenler vasıtasıyla üstünün örtülmek istenmesi Türkmenleri açıkçası büyük bir riske sokan böyle açıklamalar onların hayatını riske sokuyor. Devlet sırrı diyorsunuz. Böyle sır olmaz. DEvlet sırrını açıklıyorsunuz. Bu yardımlar oraya gidiyor da diğer yardımlar nereye gitti peki? Bütün yardımlar Türkmenlere mi gitti? Dolayısıyla açıkçası bu şekilde TSK’nın mensuplarının bir terör örgütüymüş gibi terör örgütü ile ilişkilendirmek amacıyla bu şekilde gözaltına alınmış olması bir adli işlemi yaparken bunların yapılmış olması aynı zamanda jandarma üzerindeki psikolojik operasyonun devam ettiğini ortaya koyması bakımından son derece ilginçtir. Bu yönüyle bakıldığında bu ifadelerle yapılan Halep Türkmenlerine yardım yapıldığını ifade etmek ve Halep Türkmenlerinin de böyle bir yardım gelmediğini söylemesi, Türkmenleri bu konuda büyük risklerle karşı karşı bıraktığını ifade etmek istiyorum. Ben burada soruyorum, ey devlet. Onun dışında kimseye yardım etmedin mi, kime gitti o zaman? Bütün bunların soruşturulması gerekiyor. Bu soruşturmada bütün bu boyutların soruşturulması gerekiyor. İnsani yardımsa bir insani yardımın devlet sırrı olması hangi mantıkla izah edilebilir? Bu çelişkilerin giderilmesi gerektiği kanaatindeyim.”

"SALDIRGANLAR AÇIKÇA PUSU KURMUŞLAR"

Açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, Fenerbahçe’yi hedef alan saldırı ile ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu: “Planlı, tesadüfen olmadı ya? Ne zaman geçeceği belli. Nerede olacağı belli. Dolayısıyla bu konuda gerçekten kişi ama kimler yapmıştır ne yapmıştır bunun ivedilikle ortaya çıkması gerektiği kanaatindeyim. Bunun sorumlularının bulunması gerekiyor. Bu saldırıyı camiaları birbirine daha fazla kin ve nefretle düşman kılmak amacına matuf olabileceğini dikkate almak lazım. Sahada rekabet olur ama işin bu boyuta gelmesini kimse istemez. Bu bakımdan zamanlama, otobüsün ne zaman oradan geçeceği belli. Bu kişiler orada açıkçası bir pusu kurmuşlar. Pusuda kimi hedef alacaklarını da biliyorlar. Bu bakımdan bu boyutlarıyla ele alınması gerektiğini açıkçası düşünüyorum. Ve bütün bu konuda hiçbir tarafı suçlamadan yani bu konuda kulüplerin bu eksende bir suçlamaya girmeden aslında bu konunun arkasındaki gerçekleri çıkartmak hükümetin görevlerinden biridir. Umarım bir an önce belli olur. Ve bu yönüyle bakıldığında işin açıkçası bu saldırının açıkçası hangi amaçla yapıldığı açığa çıkar inşallah.”