ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açılan "#WeLoveErdogan" başlıklı "hashtag" yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinin başlamasının ardından, Twitter'da "Erdoğan'ı seviyoruz" anlamına gelen İngilizce "#WeLoveErdogan" etiketi açıldı.

Twitter kullanıcılarının bu başlık altında çok sayıda paylaşımda bulunması sonrasında "#WeLoveErdogan" etiketi kısa sürede "trend topic" listesinde yer aldı.

Aralarında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da bulunduğu yaklaşık 100 bin kişi, "#WeLoveErdogan" etiketi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videoları, fotoğrafları ve çeşitli programlarda kullandığı ifadelerin yer aldığı görselleri paylaştı.

Türkçe ve İngilizce yapılan paylaşımlar arasında, "Amerika lider görsün", "Benim ülkem, benim liderim", "Milleti için gece gündüz çalışan lider", "Dünya lideri, Reisi Cumhur Amerika'da", "Türkiye daima liderinin arkasında duracak" gibi ifadeler dikkati çekiyor.

Kampanya, Twitter Türkiye gündeminde 1'inci, dünya gündeminde şu anda 3. sırada bulunuyor.